ABC for å reise med barn

Del 4: Det fryktede spisetiden

Spiseopplevelser er noen ganger radikalt forskjellig for voksne og barn.

Spisetid kan være en real prøvelse for den reisende familien. Hva skal vi spise? Og hvor? Og hva for et kaos har vi i vente? Vi har samlet sammen forskjellige familiesituasjoner gjennom en typisk dag.

Frokost

Frokost er dagens viktigste måltid, og en veldig viktig del av hotellferien. En stor frokost sikrer at hele gjengen er klar for å utforske byen eller tilbringe dagen i fornøyelsesparken.

Hva du ser: Forskjellig frukt og grønnsaker – for en gangs skyld ikke noe kutting!

Hva barna ser: Pannekakebuffet. Og pølser.

Lunsj

Å være på ferie kan være en real prøvelse, og å stoppe opp for å spise midt i all moroa kan være (i alle fall for de voksne) en kjærkommen pause fra aktivitetene.

Hvor lang tid tar det deg å spise: En halv time.

Hvor lang tid tar det et barn å spise: Et halvt sekund.

Snacks

Måltider nytes i full fart på ferie, og sunne matvaner flyr gjerne rett ut av vinduet. Sulten slår ofte til ut av det blå, og det er nødvendig å ha rask snacks tilgjengelig, enten dere er i bilen, på fornøyelsesparken eller selv hvis dere skal spise om en halvtime.

Hvor du ønsker at snacksen skal ende opp: I magen på barnet.

Hvor den faktisk ender opp: På bakken, på klærne, klint ut over hendene, på telefonskjermen, i trillevognen og i munnen på en måke.

Middag

Middagen om kvelden er spesiell når man er på ferie, men opplevelsen av en flere retters middag kan være annerledes i barnas øyne.

Hva tenker du: En deilig avslutning på en aktiv dag, og en mulighet for å nyte god mat.

Hva tenker barnet: Tiden går enda saktere enn vanlig.

Det er imidlertid én ting som er det samme for voksne og barn: når magen er full etter en lang, morsom dag, så kommer søvnen raskt.

Frokost på Scandic byr alltid på et bredt utvalg for enhver smak. Til middag kan barna sette sammen sin favorittrett fra Sigge-menyen, eller bestille en barneporsjon fra à la carte-menyen til halv pris. På mange Scandic-hoteller har vi også et lekeområde eller lekehjørne tilknyttet restauranten.

Hvordan ser ferien ut gjennom barnas øyne? Se video-serien!