Gråsten Slott

Du kjenner kanskje best Gråsten Slott som Dronning Margrethe og Prins Henriks sommerresidens. Dronningparet bor på slottet rundt 3 uker hver sommer. Slottet har en fascinerende historie og en hage som er vel verdt et besøk!Utforsk dronningens slott

Har du noen gang lurt på hvordan en dronning og en prins bor? Du kan se hvordan med dine egne øyne på Gråsten Slott. Det er her dronning Margrethe og prins Henrik bor hver sommer, og de får også ofte besøk av barna sine og de små prinsene og prinsessene.
Gråsten Slott ble gitt som bryllupsgave til kronprins Frederik IX og kronprinsesse Ingrid i 1935, og da dronning Ingrid døde i 2000, arvet dronning Margrethe slottet.

Et ekte prinsessehus og et eventyrlig tre

Når du besøker slottet, må du også ta en spasertur gjennom den vakre slottshagen. Hagen, som dronning Ingrid plantet, er en engelsk landskapshage kjent for at natur og hage glir sammen som en enhet. I hagen finner du også en liten bygning kalt «Prinsessenes lekehus». Det var her dronning Margrethe og hennes to søstre lekte som barn.

Se om du finner det store eiketreet som har delt seg i to i hagen. Det sies at Hans Christian Andersen satt under dette treet mens han skrev «Piken med svovelstikkene». Hvem vet? Kanskje du også blir inspirert til å skrive en klassisk novelle?

Ha det fint!