Koldinghus

Koldinghus er et gammel kongelig slott i Kolding. Det ligger midt i en vakker park omgitt av skog og en vollgrav. Slottet ble bygget på midten av 1200-tallet. I 1808 gjorde en brann det en gang vakre slottet om til en ruin, og det ble lenge stående som en romantisk, forlatt ruin. I dag er slottet restaurert og gjort om til et museum.Koldinghus – fra slott til ruin

På midten av 1200-tallet ble byggingen av det flotte Koldinghus slott ferdigstilt. Fra den vakre vollen rundt slottet kan besøkende nyte utsikten over byen og slottssjøen. Tårnet på Koldinghus er 75 meter høyt, og herfra får du også en fantastisk utsikt. Slottet har fungert som festning, kongelig residens og museum. Da pesten herjet i København fra 1711 til 1712, brukte Kong Frederik IV Koldinghus som residens. Av den grunn ble slottet naturligvis ombygget slik at det tilsvarte barokkens krav til arkitektur.

Det imponerende slottet led imidlertid en forferdelig skjebne, da det brant ned i 1808. Danmark var alliert med Frankrike og Spania under Napoleonskrigene, og i den forbindelse bodde franske og spanske soldater på Koldinghus. De var vant til et langt varmere klima, så de frøs veldig under oppholdet i Kolding. For å holde seg varme, fyrte soldatene for hardt opp i ovnene og en storbrann brøt løs. Brannmannskapet nådde ikke brannen før det var for sent. Brannen fortærte så mye av slottet at de ga opp å prøve å gjenoppbygge det, og slottet lå som en ruin frem til 1890-tallet, da den store restaureringsjobben begynte.

I dag er Koldinghus et museum som lar besøkende utforske slottets historie og se fascinerende utstillinger.

Hoteller nær Koldinghus

Scandic Kolding er det ideelle stedet å overnatte hvis du vil besøke Koldinghus. Hotellet ligger bare en 12 minutters kjøretur fra slottet. Du kan også leie en sykkel på hotellet og nå den historiske bygningen på 20 minutter.