Opplev Oslo

I Norges største by og hovedstad er det selvfølgelig et hav av attraksjoner og aktiviteter for besøkende og ferierende. Her er våre 8 beste tips som kan passe for både store og små når dere er i Oslo.1. Akershus festning

Akershus festning er en spennende middelalderborg midt i Oslo ytterst på Akersneset. Her kan du utforske byens historie eller nyte en varm sommerdag i solen. Akershus slott og festning ble påbegynt i 1299 av Håkon V, og fullført i løpet av 1300-tallet.

2. Norsk Folkemuseum

Et av verdens eldste og største friluftsmuseer, med 155 historiske bygninger, egen gamleby og en stavkirke fra ca. år 1200. Om sommeren byr museet på kjøring med hest og vogn, fôring av dyrene, demonstrasjon av gamle håndverksteknikker, åpen kolonialbutikk, lysstøperi, historisk lekeplass, omvisninger og vandreteater.

3. Roseslottet

Roseslottet er en kunstinstallasjon ved Frognerseteren i Oslo, skapt av brødrene Vebjørn Sand og Eimund Sand. Den markerte at det i 2020 var 80 år siden Norge ble okkupert av Nazi-Tyskland og 75 år siden frigjøringen. Kunstparken inneholder malerier og installasjoner som forteller om andre verdenskrig i Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme, som ble satt ut av kraft under okkupasjonen.

4. Den Norske Opera & Ballett

Oslos operahus ligger rett ved fjorden, og minner om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten. Besøkende inviteres til å gå en tur på taket og nyte panoramautsikt over Oslo og Oslofjorden, året rundt. Den Norske Opera & Ballett byr på et rikt og spennende program i tre forskjellige saler. Operataket, foajeen og balkongene brukes også som konsertarenaer og besøkende kan få omvisninger på norsk og engelsk, besøke Operabutikken og nyte mat og drikke i en av restaurantene.

5. Vigelandsparken

Vigelandsparken er en skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943), med kjente statuer som blant annet Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet. Vigeland tegnet også selve parken, som inneholder det meste av hans kunst. Vigelandsparken er en av Norges mest besøkte attraksjoner, med over en million besøkende hvert år. Som første parkanlegg i Norge ble det fredet av Riksantikvaren i 2009.

6. Holmenkollen skimuseum & hopptårn

Skimuseet i Holmenkollen er en samling av ski og annet vinterutstyr. Det ligger under hoppbakken, og er verdens eldste spesialmuseum. Her kan du oppleve skienes historie gjennom 4 000 år, se utstyr fra polarheltenes ekspedisjoner og se utstillingen om snowboard og moderne skikjøring. Fra platået på toppen av hopptårnet får du kanskje byens beste utsikt over Oslo.

7. Oslo Reptilpark

Oslo Reptilpark Norges eneste reptilpark - en liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, deriblant kvelerslanger, snoker, gekkoer, øgler, pilgiftfrosk, vakre tarantelle, en dvergkrokodille, aper, skilpadder og fisk – og en sort enke, verdens giftigste edderkopp. Her kan man være med på fôring av slanger, silkeaper, krokodillen og flere andre dyr. Se flere tips for barnetilpassede aktiviteter her.

8. Andre aktiviteter i Oslo

Det er som sagt mye man kan finne på i Oslo.  Da vi ikke dekker alt på denne siden kan du følge linken til Visit Oslo for å få flere forslag til aktiviteter og attraksjoner og for å være aktiv i byen, i marka og ved fjorden.