På ferie med barn i Oslo

Oslo er veldig barnevennlig og egner seg perfekt for familieferier. Man må bare vite hvilke steder som barn vil like og syntes er spennende.

Barnas Oslo

Når du bor hos oss, ønsker vi at alle familier skal føle seg hjemme! Dette betyr at vi tar ekstra godt vare på barna, så hele familien kan slappe av. Vi ønsker derfor å dele tips og komme med forslag som kan gjøre en Oslo-tur perfekt for alle.

Vi anbefaler derfor to–tre aktiviteter om dagen, ellers blir det bare grining. Og legg inn gode matpauser. Husk også at det gjerne er slik at barna selv finner ut hva de syns er gøy, og at det ofte er noe helt annet enn det vi voksne trodde. I stedet for å se på dyrene, syns barna kanskje at det er gøyere å leke gjemsel på Folkemuseet. Så vær fleksible, og la barna styre. Og ha med litt snacks, mat og drikke. For plutselig er de sultne, og køen til kafeen er kjempelang. 

Selv om hovedstaden i seg selv kan være litt spennende – med trikker, Slottet og andre ting barna ikke har hjemme – kan det også være befriende å komme seg litt ut av gryta.

Da kan Oslo Sommerpark være ett alternativ. Parken har 200 elementer i trærne fordelt på 12 forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad. Velg mellom miniløyper, familieløyper og tøffe løyper opptil 20 meter over bakken. Klatreparken har også flere zip-lines – den lengste med spenn på hele 230 meter. De tøffeste kan hoppe fra Tigerspranget og oppleve fritt fall fra 20 meter over bakken. Du finner også sykkelutleie her.
 Rundt parken er det flere koselige grill- og piknikplasser hvor du kan spise medbragt mat.

Er dere glade i krypdyr bør dere legge turen til Oslo Reptilpark. En liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, deriblant kvelerslanger, snoker, gekkoer, øgler, pilgiftfrosk, vakre tarantelle, en dvergkrokodille, aper, skilpadder og fisk – og en sort enke, verdens giftigste edderkopp.
Parken finner du på neders på St. Hanshaugen, kun 15 minutters gåtur fra Oslo Sentralstasjon.

Norsk Teknisk Museum finner du på Kjelsås ca. 20 minutter fra Oslo sentrum. Du kommer deg ditt med buss eller trikk fra sentrum, eller med bil.

Teknisk Museum er et eldorado av lekende læring for utforskende i alle aldre. Mer enn 100 prøv-selv-installasjoner og rundt 25 temautstillinger om teknikk og medisin venter på deg, og hver helg og ferie kan du delta i et omfattende program.

I Vitensenteret kan du leke og lære; alt fra å teste reaksjonstid, løpe mot de beste, utnytte de kuleste selfiespots og se hvordan blodet strømmer gjennom kroppen.

Hvis dere er usikre på hva dere ønsker å finne på, kan dere sjekke ut VisitOslo sin side med gode tips og anbefalinger når dere har med barn på Oslo ferie.