På ferie med barn i Oslo

Oslo er ikke bare en by for de voksne, men et eldorado for barn! De siste årene har det kommet en rekke spennende aktiviteter og spisesteder hvor barn vil trives. Vår guide nedenfor gjør forhåpentligvis deres ferie litt bedre!



Barnas Oslo - 6 tips til aktiviteter

Når du bor hos oss, ønsker vi at alle familier skal føle seg hjemme! Dette betyr at vi tar ekstra godt vare på barna, så hele familien kan slappe av. Vi ønsker derfor å dele tips og komme med forslag som kan gjøre en Oslo-tur perfekt for alle. Selv om hovedstaden i seg selv kan være litt spennende – med trikker, Slottet og andre ting barna ikke har hjemme – kan det også være befriende å komme seg litt ut av gryta.

1. Oslo Sommerpark (åpent til og med høstferien)

En av Oslos mest populære parker er Oslo Sommerpark. Parken har 200 elementer i trærne fordelt på 12 forskjellige løyper med ulik vanskelighetsgrad. Velg mellom miniløyper, familieløyper og tøffe løyper opptil 20 meter over bakken. Klatreparken har også flere zip-lines – den lengste med spenn på hele 230 meter. De tøffeste kan hoppe fra Tigerspranget og oppleve fritt fall fra 20 meter over bakken. Du finner også sykkelutleie her.
Rundt parken er det flere koselige grill- og piknikplasser hvor du kan spise medbragt mat.

2. Tusenfryd

Norges største fornøyelsespark med over 30 spennende attraksjoner, morsomme spill og en rekke butikker og spisesteder. TusenFryd har attraksjoner tilpasset alle aldersgrupper, deriblant berg- og dalbaner og karuseller, tømmerrenne, radiobiler, lekestativer og mye mer.Om sommeren er BadeFryd åpen med store sklier, badeelv, basseng og plaskeområde.

3. Ekeberg skulpturpark og Ekeberg husdyrsgård

På et høydedrag over byen finner du Ekebergsletten med tilhørende Ekeberg Skulpturpark og Ekeberg husdyrspark. Her kan du vandre rundt å se og oppleve skulpturer i alle fasonger. Når beina er slitne ønsker Ekeberg husdyrsgård velkommen til fine opplevelser med dyr og muligheten for noe å spise. Avslutt dagen med en runde minigolf hos Ekeberg minigolf!

4. Oslo Reptilpark

Er dere glade i krypdyr bør dere legge turen til Oslo Reptilpark. En liten dyrepark midt i Oslo med over 100 dyr, deriblant kvelerslanger, snoker, gekkoer, øgler, pilgiftfrosk, vakre tarantelle, en dvergkrokodille, aper, skilpadder og fisk – og en sort enke, verdens giftigste edderkopp.
Parken finner du på neders på St. Hanshaugen, kun 15 minutters gåtur fra Oslo Sentralstasjon.

5. Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum finner du på Kjelsås ca. 20 minutter fra Oslo sentrum. Du kommer deg dit med buss eller trikk fra sentrum, eller med bil. Teknisk Museum er et eldorado av lekende læring for utforskende i alle aldre. Mer enn 100 prøv-selv-installasjoner og rundt 25 temautstillinger om teknikk og medisin venter på deg, og hver helg og ferie kan du delta i et omfattende program. I Vitensenteret kan du leke og lære; alt fra å teste reaksjonstid, løpe mot de beste, utnytte de kuleste selfiespots og se hvordan blodet strømmer gjennom kroppen.

6. Popsenteret

Lokalisert på Grünerløkka finner man et opplevelsesmuseum for norsk populærmusikk. Her kan barna lære om populærmusikkens utvikling, men også forsøke seg i en rekke interaktive opplevelser som artiststasjoner og tidsmaskin.