Festivaler i Oslo

Oslo har mye å by på hele året, men det er om sommeren byen virkelig våkner til live og inviterer til fest. Denne lille byen har faktisk et av Europas mest spennende konsertprogram, og hele sommerhalvåret yrer det av liv og muligheter for festival- og musikkglade mennesker. Opplev hippe Øyafestivalen, nyt musikk kombinert med fantastisk utsikt på OverOslo, eller ta med barna på Miniøya barnefestival. Her får du en oversikt over noen av byens beste festivaler, samt tips til hvor du kan bo i nærheten.

Tons of Rock

27. -29. juni 2019

Når rockefestivalen Tons of Rock fra sommeren 2019 inntar Oslo og Ekebergsletta, er det med Scandic på laget med dedikert festivalhotell og spesialtilpasset hotelltilbud for rockepublikummet. Legendene i KISS og Def Leppard er allerede bekreftet til det som kan bli tidenes norske rockefestival.

Tons of Rock er den ledende festivalen for hard rock og heavy metal i Norge, og festivalen ble i 2017 kåret til Årets festival av Norske konsertarrangører. Nå flytter rockefestivalen til Ekebergsletta. Der blir det konserter med mere enn 40 artister, handlegater, serveringstilbud og flere ulike aktiviteter.
Hotellpakker med overnatting og festivalbilletter kan bestilles på showpakker fra onsdag 31. oktober kl. 09.00.

ØyafestivalenHovedscenen på Øyafestivalen.

7.–10. august 2019

I august hvert år besøkes denne populære festivalen av titusener av musikkentusiaster. I fem dager til ende kan de høre alt fra store internasjonale stjerner til nye, fremadstormende artister. Klubbdagen på tirsdag, med konserter på en rekke mindre konsertsteder i sentrum, fungerer som oppvarming til selve utendørsfestivalen, som foregår i Tøyenparken onsdag til lørdag.

 Bo på Scandic Vulkan for best beliggenhet, og kanskje møter du på noen av artistene under frokosten. 

FindingsBilde: Findings festival 

17.-18. august 2019

Forbred deg på to dager fullspekket med fest og morro når Findings går av stabelen igjen i august på Bislett Stadion. Findings startet i 2014 og har siden den gang vokst i omfang.

Hvis du vil bo så tett på festivalen som overhodet mulig er Scandic Holberg stedet for deg! Hotellet ligger santralt beliggende midt på Holbergsplass, kun 5 minutter gange fra Bislett Stadion.

OverOsloUtsikten fra Over Oslo festivalen på Grefsenkollen.

19.-22. juni 2019

OverOslo er en årlig sommerfestival med fire konsertkvelder på Scene Grefsenkollen. 370 meter over Oslo-gryta, men bare et drøyt kvarter fra sentrum er dette en festivalopplevelse utenom det vanlige.  Du har spektakulær utsikt mot byen der nede, sola der oppe og dine favorittartister midt i mellom. OverOslo er en intim festival som ikke har ambisjoner om å bli den største men den aller beste i publikumskomfort. 

Det er enkelt å komme seg til OverOslo: Velg en av mange raske veier til knutepunktet Storo og kast deg på gratisbussene som går opp og ned til toppen av Oslo fra hovedinngangen på Storo Storsenter. Hopp på linje 4 på t-banen fra Scandic Helsfyr eller hvilket som helst av sentrumshotellene våre for enkel adkomst!

Miniøya

25. - 26. mai 2019

Miniøya er Norges største barnefestival, hvor nye og kjente artister fra inn- og utland opptrer fra scenen og i telt. Over to dager i juni fylles Tøyenparken med musikk, teater, dans, litteratur, verksteder og morsomme aktiviteter for de minste. Hovedmålgruppen er barn i alderen 4-12. Den øvre aldersgrensen for personer som ikke kommer i følge med barn er 16 år. Miniøya har fokus på miljøet. Det serveres et godt utvalg med økologisk, sunn og kortreist mat, drikke og snacks.

Bo i nærheten av Miniøya på miljøvennlige og moderne Scandic Vulkan. Herfra tar det omlag 20 minutter å gå til Tøyenparken for små barneføtter.

Piknik i Parken (PiP)Festival deltakerne nyter god musikk og avslappet atmosfære. Bilde: Piknik i Parken

13.-15. juni 2019

Årlig musikkfestival i Vigelandsparken ved Vigelandmuseet med fokus på kvalitet og god musikk, med en tilbakelent og intim atmosfære. Både internasjonale og norske artister opptrer på festivalen, som har tre scener.

Bo i nærheten av PiP: Scandic Solli og Scandic Sjølyst ligger begge i behagelig gangavstand fra Vigelandsparken.

Oslo Pride

14. - 23. juni 2019

Norges største kulturfestival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner består av konserter, kunstutstillinger, fester, show og politiske debatter. Festivalområdet Pride Park i Spikersuppa er åpent og gratis for alle! Oslo Pride består av over 150 små og store arrangement som går over en uke. Festivalen ønsker å synliggjøre skeiv kultur for å bidra til økt aksept og respekt for denne delen av hovedstadens mangfoldige borgere.

Sjekk inn på Scandic Karl Johan eller Scandic Grensen for å ligge midt i gryta, eller rettere sagt midt i spikersuppa!

Oslo Middelalderfestival 

24. - 26. mai 2019

Tradisjonsrik festival på Akershus festning som tar dere tilbake i tid, til perioden da Oslo ble Norges hovedstad. Oslo Middelalderfestival er underholdende folkefest for hele familien.
Her kan dere oppdage historien og la dere underholde av spennende forestillinger, konserter, levende historie og en rekke aktiviteter for store og små. Stort middelaldermarked med tilreisende håndverkere og selgere fra hele Europa.

Bo på et av våre sentrumshoteller for den beste beliggenheten når du skal på festivalen: Nyopppussede Scandic Victoria ligger i gangavstand til Akershus festning. 

Oslo JazzfestivalNancy Bundt på Scenen. Bilde: VisitOslo

11.–17. august 2019

Oslo Jazzfestival byr på et bredt spekter av jazzopplevelser.
Oslo Jazzfestival arrangeres over en uke i august hvert år. Gjennom snart 30 år har festivalen bydd på et bredt spekter av jazzopplevelser; alt fra Count Basie Orchestra i Oslo Konserthus til Lars Frank Trio på t-banestasjonen. Det er mellom 15-18 spillesteder spredt ut over Oslo sentrum. 

Sjekk inn på Scandic St. Olavs plass for et super beliggenhet, der du i tillegg får servert fylkets beste frokost!