7 ting å gjøre i oslo

Oslo har mye å by på, uansett hva du er ute etter! For å hjelpe deg i gang, har vi plukket ut noen favoritter for gode opplevelser innendørs og utendørs. Nyt!

1 Se byen fra sykkelsetet

En god måte å bli kjent med byen på, er fra sykkelsetet. Noen Scandic-hoteller har sykler du kan låne, og hvis ikke de er tilgjengelige, er det enkelt å leie en. Oslo er ikke en stor by, og det er korte avstander fra byen til mer landlige områder. Klimaet er også veldig sykkelvennlig.

2 Kunst i parken

Hvorfor ikke ta en rolig dag i Frognerparken? Her finner du mer enn 200 skulpturer av Gustav Vigeland. Gå ikke glipp av Sinnataggen eller Livshjulet. Hvis du er i Oslo på en søndag, kan du også besøke mausoleet til kunstnerens yngre bror, Emanuel Vigeland. Det er en noe uhyggelig attraksjon, med et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker og dramatiske scener fra menneskets liv og død.

3 Tilbring dagen innendørs

Når været ikke passer klærne, kan du ta turen til den innendørs skatehallen Skur 13, med rails, pipes og ramper, eller gå på en guidet omvisning på Den Norske Opera & Ballett som ligger rett ved havnen.

4 Ønsker du en utfordring?

Du er ikke redd for høyder, er du? Utfordre deg selv og høydeskrekken i Skandinavias største klatrepark! Parken har forskjellige vanskelighetsgrader, og inkluderer 900 meter med zipliner. Glem ikke å besøke Vaffelboden for ferske vafler etterpå.

5 Utforsk vikingarven

Oppdater historiekunnskapen på Vikingskiphuset, som viser funn fra Gokstad, Oseberg og Tune. Det er også mindre båter, sleder, verktøy og tekstiler utstilt. Ta vare på billetten, da den gir deg gratis inngang på Historisk museum innen 48 timer.

6 Dra på øyhopping i Oslofjorden

Med en vanlig billett for offentlig transport eller et Oslo Pass, kan du dra på øyhopping mellom øyene i indre Oslofjord. Det er mange strender og turløyper, og også kulturarv fra Middelalderen å utforske på øyene.

7 Fersk fisk

Å kjøpe fersk fisk direkte fra fiskerne når de kommer inn i havnen om morgenen er en gammel tradisjon i hovedstaden vår. Så hvorfor ikke stå opp tidlig og spise ferske reker på en benk på Rådhusplassen?