10 lokale Stavanger-tips

Stavanger med omegn byr på et mangfold av aktiviteter og opplevelser. Med begrenset tid kan det være vanskelig å prioritere hva man skal gjøre. Derfor har vi forenklet valgene ved hjelp av våre lokale eksperter, våre ansatte, og samlet ti opplevelser du ikke bør gå glipp av når du besøker Stavanger. Vi har fem hoteller i Stavanger som er perfekte utgangspunkt for å utforske denne delen av Norge.1. Preikestolen

Har du ennå ikke vært på Preikestolen, må du bare komme deg dit! Det er en helt fantastisk naturopplevelse og med herlig utsikt over Lysefjorden og området rundt. Preikestolen er en av Rogalands mest besøkte attraksjoner og et av landets mest spektakulære fotomotiver. Preikestolen er blant annet kåret til et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av både CNN Go og Lonely Planet. Den rager 604 meter over Lysefjorden.

2. Opplev Lysefjorden i stillhet

Opplev Lysefjorden og noen av Norges mest besøkte severdigheter fra en moderne katamaran med panoramavinduer og åpent soldekk. Båten kjører forbi Hengjanefossen, et populært stoppested hvor båten legger seg nær fossefallet. Den myteomspunnede Fantahålå er også et populært punkt på reisen. Det store høydepunktet på reisen er selvfølgelig synet av Preikestolen , som henger 604 meter over deg.

Rundturen i det fantastiske fjordlandskapet varer drøye tre timer, noe som gjør at du lett kan kombinere denne turen med dine andre eventyr.

 Se her for mer informasjon.

3. Trollpikken

Trollpikken er Egersunds nye turistattraksjon. Fotturen starter fra Sletteid og traseen veksler mellom asfaltvei, grusvei og sti i terrenget mot attraksjonen. Terrenget er småkupert og utsiktsrikt fra høydedragene. Det er tydelig skiltet og merket til Trollpikken. Dette er en kort og lettgått tur med lite stigning, den vil derfor være overkommelig for de aller fleste. Sett av 1,5 t tur/retur på den totalt 4,9km lange turen.

 Se her for mer informasjon.

4. Kjerag

Kjerag rager 1 084 meter over Lysefjorden og er derfor den høyeste toppen i Lysefjorden. Det har de senere årene blitt stadig mer populært å ta turstien til selve platået. De fleste er fornøyde med å nyte utsikten over Lysefjorden fra selve platået, men for noen turgåere er høydepunktet å bli foreviget på Kjeragbolten, en rund steinblokk kilt fast i en fjellsprekk. 

 Se her for mer informasjon.

5. Jærstrendene

Region har de lengste sandstrendene i Norge, hele 70 km, og lange strekninger av sanddyner med egen flora og fauna. Hele strandområdene på Jæren er klassifisert som et bevaringsområde, og visse plasser er også plante- og dyrelivsreservat. Året rundt er strendende flittig besøkt av internasjonale surfere. En av våre gjester fra Australia uttalte en gang at han aldri hadde sett noe lignende. Det sier det meste, men så er også Solastranden kåret til verdens 6. beste strand.

Se her for mer informasjon.

6. Trollskogen

Skogen ligger idyllisk til på Hundvåg i Stavanger kommune. "Trollfar" Johan Kulleseid har lagt ned en imponerende innsats med å tilrettelegge skogen for turgåere. Her finner du blant annet flere permanente grillsteder og flotte gapahuker, samt husker og balansetau for de små. Trollskogen anbefales for alle aldersgrupper. Sett av 1 time på den totalt 1,6 km lange rundturen. Det er en ca 10 minutters biltur til Trollskogen fra Stavanger sentrum.

Se her for mer informasjon.

7. Sverd i fjell

Sverd i fjell er en skulptur ved Hafrsfjorden. Skulpturen forestiller tre 9,2 meter høye sverd som er støpt i fjellet til minne om slaget ved Hafrsfjorden i 872, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Under sommeren finner du en nydelig badeplass her kalt Møllebukta, så ta gjerne med badetøy.

8. Kongeparken

Kongeparken er vestlandets største opplevelsespark og den attraksjonen i Rogaland med høyest besøk. I Kongeparken kan hele familien kose seg blant mer enn 60 opplevelser og aktiviteter! Her kan du oppleve den magiske sjokoladefabrikken hvor barna lager ekte Freia melkesjokolade. Kongeparken har mange tilbud - blant annet Norges lengste bob-bane, brumleband, Norges største karusell - Humla og Norges høyeste karusell - Luftskipet og bamsebotell. Kongeparken lanserer nye attraksjoner hvert år! Kongeparken ligger i naturskjønne omgivelser på Ålgård like ved E39, ca. 30 minutters biltur fra Stavanger sentrum.

Se her for mer informasjon.

9. Fargegaten i Stavanger

Noen mener at dette er verdens koseligste gate med husene malt i forskjellige sterke farger. Her finner du spesielle nisjebutikker, kafeer og kunstutsalg og flotte fotomotiv. Her kan du sitte i timesvis og bare betrakte. Gaten heter egentlig Øvre Holmegate, men kalles fargegaten på folkemunne.

Se her for mer informasjon.

10. Norsk oljemuseum

Museene ligger som perler på en snor i Stavanger. Oljemuseet byr på spennende opplevelser for store og små. På plassen utenfor oljemuseet ligger Gaoparken som er bygd opp med elementer fra oljeindustrien. Parken har et lekent, urbant preg og er en fargeklatt i bybilde. Start gjerne med et besøk på Oljemuseet og avslutt dagen med aktiviteter i Geoparken.

Se her for mer informasjon.