Opplev Nordens Paris

Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen og er Nord-Norges største by. Byen er et populært reisemål for folk som vil se nordlyset om vinteren og midnattsolen i sommerperioden.Midnattsol og nordlys

I perioden 20. mai til 22. juli er det midnattssol i Tromsø. De lange lyse sommernettene gjør det lett å bli døgnvill, og det blir fort vanskelig å legge seg når det er lyst hele døgnet. Å gjøre utendørsaktiviteter i dagslys kl. 23 gir dem en helt ny dimensjon. Hva med en kajakktur i midnattssol, en fjelltur, eller en romantisk kveld med piknikkurv ved vannet? Nyt lyset! Sove kan du gjøre en annen gang.

Tromsø ligger midt i nordlysovalen, noe som betyr at det er mulig å se nordlys her i perioden september til april. Nordlyset kan være både uforutsigbart og overraskende. Det kan ha timelange show og korte opptredener. Nordlyset er aldri det samme, og det kan få deg til å glemme både tid og sted.

Turparadis

Tromsøregionen har flotte turmuligheter "rett utenfor døren". Når du når en fjelltopp er belønningen fantastisk med unik utsikt over byen og området. En tur på bena er et godt alternativ for alle, uavhengig av alder eller erfaring. Nærmest byen er “byfjellet” Fløya, hvor du også finner taubanen som lett nås fra Tromsø sentrum. Fra taubanen har du nydelig utsikt over byen og omgivelsene. På Kvaløya virker mulighetene uendelige, og vestkysten er det perfekte stedet å observere midnattssolen. Ofte befinner du deg helt alene på stiene, og du kan nyte skjønnheten i naturen og landskapet.

Strandliv

Nord-Norge er kjent for sine flotte, hvite strender -Tromsø intet unntak. Det finnes knapt noe bedre enn å gå en fjelltur etterfulgt av et friskt bad. I gangavstand fra sentrum finner du Telegrafbukta med bademuligheter, i tillegg til store grøntområder. Har du bil, er det vel verdt å utforske strendene på Kvaløya og Sommarøy. Regionen kan nok ikke skryte på seg badetemperaturer over 20 grader, men det bør ikke hindre deg fra å nyte de innbydende strendene likevel. Bit tennene sammen og ta et forfriskende bad du sent vil glemme. Ikke glem solbrillene, uansett tid på døgnet! 

Fjellheisen

Fjellet er gratis for alle og det finnes utallige flotte turer i Tromsø-området. La Fjellheisen ta deg til 421 meter over havet og få orkesterplass over den spektakulære panoramautsikten over Tromsø. Utsiktsplatået i Fjellstua er et utmerket sted for å nyte den arktiske midnattssolen. I Fjellstua serveres middag basert på lokale råvarer, eller du kan velge småretter fra en kafémeny. Det finnes også mange fine stier å gå opp og ned eller du kan gå Sherpatrappa som er en steintrapp bestående av ca. 1200 trappetrinn. Trappa heter «sherpatrappa» fordi det er sherpaer fra Nepal som har bygget den. Fra Fjellheisen kan du ta en tur videre til mange flotte toppturer.

Magiske Kvaløya og Sommarøy

Kvaløya og Sommarøy ligger bare 10 minutter til 1 times kjøring unna Tromsø og her kjører du mellom alt fra majestetiske fjell til krystallklart vann og hvite sandstrender. Kvaløya’s høye fjell og ekstreme topper beskytter Tromsø mot Atlanterhavet. En kjøretur, eller kanskje til og med sykkeltur rundt Kvaløya, tar deg med til alt fra gamle helleristninger til flotte strender og spisse fjellandskap.Du kan også bli med på en organisert fottur i lyset under den arktiske sommernatten og oppleve naturen litt nærmere.

Ytterst i havgapet finner du Sommarøy, et lite, men aktivt øysamfunn som holder gamle tradisjoner i live.

Ishavskatedralen

Tromsdalen kirke, også kalt Ishavskatedralen, er et djervt stykke arkitektur fra 1965 som er inspirert av arktisk natur, og interiøret domineres av glassmosaikken "Kristi gjenkomst" og er rikt på symboler og vekker stor oppmerksomhet hos de besøkende. På sommeren arrangeres det konserter i Ishavskatedralen.

Tromsø Villmarkssenter

Tromsø Villmarkssenter er en familiedrevet husky-gård, grunnlagt av den velkjente hundekjøreren Tove Sørensen. Hun har blant annet gjennomført Finnmarksløpet 20 ganger og deltatt i verdens lengste hundeløp, Iditarod. For Tove og familien er kjærligheten til deres 300 huskier og den arktiske naturen noe de ønsker å dele med alle sine gjester. 

30. mai åpner døren til en av Tromsøs fineste sommeropplevelser: Husky Cafén. Her kan man se og kose med hundene og valpene så mye man vil - helt gratis! Om man er sulten eller tørst kan man nye lunsj fra en variert meny med lokale råvarer i fokus, eller kose seg med ettermiddagskaffe og et stykke hjemmelaget kake. I tillegg tilbyr senteret aktiviteter som valpetrening, huskyvandring og kajakkpadling. Velkommen innom!

By og kultur

Dersom du ikke liker fjell og hav, er det mange andre aktiviteter du kan gjøre med beina godt plantet på jorda. Ta en hyggelig gåtur i Botanisk hage, besøk Nordnorsk Vitensenter, lær noe nytt på byens museer som Polarmuseet og Tromsø Museum, hils på selene på Polaria, og sjekk ut glass design på Blåst. Det er også hyggelig å vandre rundt i den gamle trehusbebyggelsen langs kaia og Skansen. Hos Tromsø Outdoor kan du leie sykkel og el-sykkel til deg, familien eller vennene dine. En perfekt måte å se øya på. Se flere av våre severdigheter her.