Opplev Nordens Paris

Tromsø ligger 350 kilometer nord for polarsirkelen og er Nord-Norges største by. Byen er et populært reisemål for folk som vil se midnattsolen fra 20. mai til 22. juli, og da er det aktivitet hele døgnet i byen som også kalles Nordens Paris. Få inspirasjon til våre 10 anbefalte opplevelser i Tromsø - en nordnorsk sommerdrøm.1. Midnattsol

I perioden 20. mai til 22. juli er det midnattssol i Tromsø. De lange lyse sommernettene gjør det lett å bli døgnvill, og det blir fort vanskelig å legge seg når det er lyst hele døgnet. Å gjøre utendørsaktiviteter i dagslys kl. 23 gir dem en helt ny dimensjon. Hva med en kajakktur i midnattssol, en fjelltur, eller en romantisk kveld med piknikkurv ved vannet? Nyt lyset! Sove kan du gjøre en annen gang.

2. Kajakktur i midnattsol

Bli med på en kajakktur som utføres av Tromsø Villmarkssenter. I midnattsolens lys utforsker vi dyreliv og naturen slik som nordmenn har gjort siden vikingtiden. Padleturen vil finne sted utenfor Håkøya, nær Tromsø. På denne turen har du store muligheter for å observere sjøfugl, da de er svært aktive på denne tiden av året.

3. Hvalsafari i polarlys

Stig om bord i en katamaran og legg ut til sjøs i polarnatten på leting etter hval, niser og andre dyr og fugler som lever i og ved sjøen. Du kan skue ut over hav og fjell fra det romslige observasjonsdekket eller gjennom panoramavinduer i den komfortable, varme kabinen med en kopp kaffe i hånden. Turen starter i Tromsø sentrum og tar mellom 6 og 7 timer.

Les mer om turen

4. Fjordcruise rundt Tromsø

Bli med på en flott båttur utenfor Tromsø. Se kjente landemerker som Ishavskatedralen, besøk et lokalt fiskevær og observer livet under havoverflaten gjennom undervannsdrone. Fra båtens lune salonger har du panoramautsikt over fjorden og det mangfoldige dyrelivet. Ønsker du å komme tettere på elementene og puste inn den friske sjøluften, er båten også utstyrt med et flott soldekk. Er du heldig, kan du få øye på både seler, delfiner og havørn.

Les mer om turen

 
5. Bli med på gullgraving

Dette er en dagstur til fjells for spennende gullvasking, fiske i privat vann, lunch og grilling på en kritthvit strand før turen avsluttes med RIB båt tilbake til fastlandet. Du vil ikke bli rik på gull, men rik på minner og opplevelser! Startsted og tidspunkt for alle turer kan i de fleste tilfeller tilpasses. Vi kan også arrangere med alle typer klær og sko hvis det skal vare behov. Bestillinger kan enten gå via Scandic Ishavshotel eller på e-post direkte til The Arctic Drive hello@thearcticdrive.com

6. Fjellheisen

Fjellet er gratis for alle og det finnes utallige flotte turer i Tromsø-området. La Fjellheisen ta deg til 421 meter over havet og få orkesterplass over den spektakulære panoramautsikten over Tromsø. Utsiktsplatået i Fjellstua er et utmerket sted for å nyte den arktiske midnattssolen. I Fjellstua serveres middag basert på lokale råvarer, eller du kan velge småretter fra en kafémeny. Det finnes også mange fine stier å gå opp og ned eller du kan gå Sherpatrappa som er en steintrapp bestående av ca. 1200 trappetrinn. Trappa heter «sherpatrappa» fordi det er sherpaer fra Nepal som har bygget den. Fra Fjellheisen kan du ta en tur videre til mange flotte toppturer.

7. Magiske Kvaløya og Sommarøy

Kvaløya og Sommarøy ligger bare 10 minutter til 1 times kjøring unna Tromsø og her kjører du mellom alt fra majestetiske fjell til krystallklart vann og hvite sandstrender. Kvaløya’s høye fjell og ekstreme topper beskytter Tromsø mot Atlanterhavet. En kjøretur, eller kanskje til og med sykkeltur rundt Kvaløya, tar deg med til alt fra gamle helleristninger til flotte strender og spisse fjellandskap.Du kan også bli med på en organisert fottur i lyset under den arktiske sommernatten og oppleve naturen litt nærmere.

Ytterst i havgapet finner du Sommarøy, et lite, men aktivt øysamfunn som holder gamle tradisjoner i live.

8. Tromsø Villmarkssenter

Tromsø Villmarkssenter er en familiedrevet husky-gård, grunnlagt av den velkjente hundekjøreren Tove Sørensen. Hun har blant annet gjennomført Finnmarksløpet 20 ganger og deltatt i verdens lengste hundeløp, Iditarod. For Tove og familien er kjærligheten til deres 300 huskier og den arktiske naturen noe de ønsker å dele med alle sine gjester. 

30. mai åpner døren til en av Tromsøs fineste sommeropplevelser: Husky Cafén. Her kan man se og kose med hundene og valpene så mye man vil - helt gratis! Om man er sulten eller tørst kan man nye lunsj fra en variert meny med lokale råvarer i fokus, eller kose seg med ettermiddagskaffe og et stykke hjemmelaget kake. I tillegg tilbyr senteret aktiviteter som valpetrening, huskyvandring og kajakkpadling. Velkommen innom!

9. By og kultur

Dersom du ikke liker fjell og hav, er det mange andre aktiviteter du kan gjøre med beina godt plantet på jorda. Ta en hyggelig gåtur i Botanisk hage, besøk Nordnorsk Vitensenter, lær noe nytt på byens museer som Polarmuseet og Tromsø Museum, hils på selene på Polaria, og sjekk ut glass design på Blåst. Det er også hyggelig å vandre rundt i den gamle trehusbebyggelsen langs kaia og Skansen. Hos Tromsø Outdoor kan du leie sykkel og el-sykkel til deg, familien eller vennene dine. En perfekt måte å se øya på. Se flere av våre severdigheter her.

10. Ishavskatedralen

Tromsdalen kirke, også kalt Ishavskatedralen, er et djervt stykke arkitektur fra 1965 som er inspirert av arktisk natur, og interiøret domineres av glassmosaikken "Kristi gjenkomst" og er rikt på symboler og vekker stor oppmerksomhet hos de besøkende. På sommeren arrangeres det konserter i Ishavskatedralen.