Julemarked i Wroclaw

Det er ikke alle som kjenner julemarkedet i Wroclaw. Ifølge den amerikanske nettavisen The Huffington Post er dette et av de 12 vakreste julemarkedene i Europa! Finn ut hvorfor dette julemarkedet har havnet på denne listen, og hvorfor du bør inkludere det på reiseruten din her.Jul i Wroclaw

Hvert år nyter tusenvis av besøkende magien på julemarkedet i Wroclaw. Det starter mot slutten av november, og er åpent hver dag fra kl. 10 til 21. I den romantiske gamlebyen strekker de små trehusene seg fra gaten Swidnicka til Rynek, markedsplassen. Enten du leter etter håndverk, kosmetikk, kunst eller regionale polske produkter, kan du finne noen riktig flotte gaver til dine kjære her.

Kulinariske spesialiteter

Julemarkedet i Wroclaw er også en god mulighet til å prøve lokale delikatesser. Her finner du alt fra ungarske langos og tyrkiske baklava til franske crepes. Tradisjonell polsk mat er naturligvis også godt representert. Her får du klassiske retter som «Schaschlik», fjellost med tranebær, søte kastanjer, syltet svineknoke eller «Bigos», en kålstuing laget av stekt surkål med ulike typer kjøtt og pølser – forbered deg på en smakseksplosjon. For ikke å glemme den hjemmelagede gløggen.

Barneaktiviteter: Fargerike parader, gjøglere og magiske eventyrskoger.

Wroclaw julemarked tilbyr langt mer enn bare god mat og julepynt. «Jarmark Bożonarodzeniowy», som er polsk for julemarked, er spesielt hyggelig for familier med barn. Den 6. desember går Nisseparaden på markedsplassen. Artister på stylter, kledd i fantastiske kostymer, underholder ung og gammel med dans, slagverksinstrumenter og ild. Skuespillerne som er utkledd som dverger er et morsomt syn. Når barna stryker dem tre ganger på hatten, får de en liten gave. De små kan også oppleve eventyrskoger, der musikk og visuelle virkemidler bringer Snøhvit, Pinocchio og Rødhette til live.

I tillegg kan du se de små dvergene i Wroclaw hele året. Du kan lese mer om bakgrunnen til disse dvergene på siden vår Dvergene i Wroclaw.

Det perfekte hotellet i adventstiden

Nyt et komfortabelt opphold på Scandic Wroclaw. Hotellet ligger kun en åtte minutters spasertur fra julemarkedene og flere andre turistattraksjoner, og er det perfekte stedet å overnatte for familier, venner og par.