Book Spots– Johanna Lindbäck

Johanna er forfatter og lærer i videregående skole. Hun er opprinnelig fra Luleå, men har bodd lenge i Stockholm. Hun blogger på Bokhora.se, en av Sveriges største litteraturblogger. Johanna har publisert ungdomsbøkene «En liten chock», «Min typ brorsa», «Tänk om det där är jag» og «Saker som aldrig händer». 

lytt til podcast

Hedengrens bokhandel – Stureplan 4, Östermalm

I hjertet av Östermalm finner du denne institusjonen. Butikken åpnet i 1918, og har utseendet og følelsen av en gammel, klassisk bokhandel. Personalet er eksperter, og utvalget er stort og variert. Det er fort gjort å ende opp med å tilbringe flere timer her mens du leter etter og finner titler du ikke visste at du trengte, men nå vet du at du helt klart gjør det. Butikken tilbyr skjønnlitteratur, faglitteratur, magasiner og en rekke arrangementer. Hvis du ønsker titler på engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, portugisisk, dansk og norsk, så er dette stedet.

Söderbokhandeln – Götgatan 37, Södermalm

Har du lyst til å komme inn og føle deg som hjemme? Gå til Söderbokhandeln! Butikken er tilsvarende Hedengrens, men mye mindre og på den andre siden av byen.

Söderbokhandeln åpnet i 1927, og har det perfekte, klassiske utseendet, akkurat som Hedengrens. Nye bøker plasseres på et langt bord midt i butikken, og det er fort gjort å glemme seg bort når man først begynner å bla og lese. En annen grunn til å være her er den kule jazzmusikken de ofte spiller, eller den koselige grønne sofaen innerst i butikken. Dette er stedet der du ønsker å bli stamkunde bare for å få det gjenkjennende nikket fra personalet når du kommer inn.

Aspuddens bokhandel – Hägerstensvägen, Aspudden

«Less is more» virker være prinsippet bak Aspuddens bokhandel. Men til tross for at det er et relativt lite lokale, har de klart å lage en bokhandel med et personlig utvalg, en kafé og en imponerende arrangementskalender. De arrangerer forfatterbesøk og foredrag flere ganger i uken, og på bare noen få år har de blitt en av Stockholms viktigste plattformer for litteratur. Bokhandelen ligger nær undergrunnsstasjonen Aspudden på rød linje, og er verdt et besøk ut av byen.

Akademibokhandeln – Mäster Samuelsgatan 28, i sentrum av byen

Dette er den største bokhandelkjeden i Sverige, og dette er flaggskipbutikken deres i sentrum. Som forventet kan du finne nærmest alt her. Utvalget er enormt, og i tillegg til bøker selger de også skrivesaker, kontorrekvisita, puslespill og spill.

Deres populære forfatterbesøk på lørdager tiltrekker ofte et stort publikum, så hvis du vil ha sitteplass, bør du vurdere å komme i god tid.

Bokslukaren – Mariatorget 2, Södermalm

Ute etter noe til barna, men vet ikke hva? Det gjør Bokslukaren! Personalet er eksperter og kan alltid hjelpe til med å finne den rette boken til barn og ungdom. Butikken ligger på Mariatorget, og om våren og sommeren kan du holde utkikk etter landemerket deres; en svær gorilla som sitter på en benk utenfor.

I tillegg til å være en ekstremt fin og koselig butikk, er Bokslukaren også kafé. De serverer kaker inspirert og oppkalt etter kjente litterære figurer som Pippi Langstrømpe og Mummi. Det er et perfekt sted for å finne en god bok og slå seg ned med en muffins og en kopp te etterpå. I helgene arrangerer de eventyrstund og høytlesning for barn.