Celeb Spots – Hans «Hasse» Shimoda

Hans «Hasse» Shimoda er en kjendis- og underholdningsjournalist fra Stockholm. Han jobbet i sladremagasinene «Hänt Extra» og «Hänt i Veckan» i 27 år, men jobber nå som frilansjournalist. Et av magasinene han skriver for, er Aftonbladet Nöje. Han har også sin egen blogg på shimoda.se.Lytt til podcast

Riche – Birger Jarlsgatan 4, Östermalm

Uten tvil den mest kjendistette restauranten og baren i Sverige. Du kan rett og slett ikke gå dit uten å se en A-, B- eller C-kjendis. Nyt noe godt å drikke i den fullpakkede baren og se humørsjef Anders Timell, også en kjent radiovert, ønske artister, sportsstjerner og skuespillere velkommen. Selv internasjonale stjerner kommer hit. For noen år siden ble Christina Aguilera full på vodka-shots her før en stor konsert.

Östermalmshallen – Östermalmstorg

Den originale mathallen Östermalms Saluhall ble bygget i 1888. Den skal nå renoveres, og markedet befinner seg i en nærliggende, midlertidig bygning. Men det har ikke påvirket mathallens rolle som kjendissted. Du kan se den legendariske artisten Lasse Berghagen kjøpe hummer til helgen, spise lunsj ved baren på sjømatrestauranten Lisa Elmqvist og se på folkelivet. Det er gode sjanser for å se en kjendis eller to til lunsjtid.

Strandbryggan – Strandvägskajen 27, Östermalm

På varme sommerdager er Strandbryggan, med sin vakre beliggenhet, en miniversjon av trendy Saint-Tropez. Vakre mennesker drikker rosévin og kikker på hverandre. Og der det er vakre mennesker, er det også kjendiser.

SATS Birger Jarlsgatan 6C, Stureplan/Djurgården

Før kjendisene slipper seg løs på stedene i denne guiden, trener de ofte på SATS Stureplan. Hvis du har lyst til å se dem i trendy treningsklær, er dette stedet å være. Hvis været er bra, kan du droppe treningssenteret og heller ta en løpetur eller powerwalk rundt Djurgården, et kjempesjarmerende sted. Det er ikke usannsynlig at du treffer på de svenske prinsessene Madeleine eller Sofia.

Sandhamn Seglarhotell – Sandhamn

Langt ute i Stockholm-skjærgården ligger en vakker øy kalt Sandhamn. På 70- og 80-tallet var dette favorittstedet til den legendariske tennisspilleren Björn Borg og hans entourage. I dag er det et fantastisk sted for en lang lunsj, eller en overnatting på Sandhamn Seglarhotell. Om sommeren er dette en magnet for kjendiser med luksuriøse båter. Og skulle du ikke lykkes med å få øye på en kjendis, er den tre timer lange båtturen en fantastisk måte å utforske skjærgården på.

Hotell Scandic Malmen – Götgatan 49-51, Södermalm

Vi kan ikke ignorere det faktum at Scandic Malmen er et topp sted å se anerkjente artister og musikere. Den store lobbybaren tiltrekker seg hipstere som Robyn, Andreas Kleerup og skuespiller Stellan Skarsgård, som bor like i nærheten.