Cocktail Spots – Johan Evers

Johan Evers er grunnleggeren av Penny & Bill i Stockholm. Han ble utnevnt som en av verdens ti beste bartendere i World Class 2016. Gjennom årene som har gått har Johan jobbet på de beste barene og restaurantene på Stureplan med Melker Andersson og Björn Franzén.lytt til podcast

Penny & Bill – Grev Turegatan 30, Östermalm

Penny & Bill er en gastrobar der de serverer mellomstore retter og cocktailer. De foreslår «mattails», der cocktailer og mat serveres i en perfekt kombinasjon. Men du kan også velge mellom mange andre forskjellige retter og drikkevarer. De har en varm og hyggelig atmosfære, og det er ikke tvil om at dette er en cocktailbar. De har et omfattende cocktailprogram bestående av 32 perfekte cocktailer som er inndelt i åtte kategorier. Nøkkelordet her er interessante og vakre smakskombinasjoner, kombinert med bærekraft, null svinn og mindfulness. Denne nyåpnede perlen med økende popularitet i hjertet av Stureplan har 65 sitteplasser, så bestill på forhånd.

Tjoget / Linje Tio – Hornsbruksgatan 24, Södermalm

Tjoget / Linje Tio er et must i byen, nylig utnevnt som den 25. beste baren i verden, og de lever opp til forventningene. Dette er det ubestridte stedet å være på Södermalm, der du vil finne et trendy, uformelt og bevisst publikum. Alt kretser rundt den vakre baren, der de serverer mesterlige cocktailer og et stort utvalg andre drikkevarer. Den deilige Middelhavs-maten er perfekt for å dele, og den enestående atmosfæren gjør det lett å bli værende her i flere timer. Nå og da holder de store fester (og de vet virkelig hvordan), så hold øyne og ører åpne. Det kommer garantert til å bli gøy.

Bar Hommage – Krukmakargatan 22, Södermalm

Bar Hommage ligger på en rolig gate, men allikevel i et livlig område på Södermalm. Her får du noen av de beste cocktailene i byen, og det har et fantastisk konsept. Menyen er kort, men det er noe for enhver smak. Denne bitte lille baren får deg til å føle deg som hjemme med sin vennlige atmosfære. Baren er tilknyttet en liten restaurant (Delicatessen) som serverer fantastisk franskinspirert mat, som også er tilgjengelig i baren. Her kan du nyte en rolig tirsdag med mat og drikke, eller stikke innom på en fredag, når diskokulen glitrer og lokalet er fullpakket.

20Hundra5 – Sankt Eriksgatan 102, Kungsholmen

20hundra5 gjør det enkelt å glemme tid og sted. Dette er et ungt etablissement i byen, men når du kommer gjennom dørene kjennes alt riktig. Menyen med dataspilltema består av flotte signaturcocktailer, klassikere med en vri og andre drikkevarer. Uansett hva du velger, vil du få noe godt. De har mange data-, brett- og kortspill her, så det er ideelt å komme hit med venner. Baren handler om å bringe mennesker sammen.

Tweed / Bottles – Lilla Nygatan 5, Old town

Denne vakkert designede baren og «spritbiblioteket» i Gamla Stan serverer perfekte cocktailer og har fantastisk service. Tro meg når jeg sier at det er et komfortabelt sted å være. Med et utvalg som er større enn Sveriges største distributør, er det ikke tvil om at du vil finne drikkevarer du ikke finner andre steder. Barsjefen blander også en cocktail «omakase». Det skjer ikke regelmessig, så sjekk med personalet når neste gang er, og hvis du er heldig får du oppleve noe unikt og fantastisk.