Fika Spots – Robert Kwok

Robert Kwok er en lidenskapelig fika-blogger, og på bloggen hans, robbansbasta.se, deler han tips om kaféer og alt som har med den svenske fikakulturen å gjøre. I 2015 vant Robert en pris som den beste svenske matbloggeren, og samme år ble han en av Bookatable topp 40 svenske matbloggere.



lytt til podcast

Fosch Artisan Pâtisserie – Löjtnantsgatan 8, Östermalm

Rett bak Musikhögskolan ved Stadion finner du Fosch Artisan Pâtisserie som åpnet dørene i juni 2016. Pâtisseriet eies av Malin Eklund og Damien Foschiatti, og deres spesialitet er franskinspirerte kaker med svenske smaker. Jeg kan varmt anbefale en sjokolademousse som de har døpt 3-C. Den består av crème brûlée med vanilje og sprø karamell laget av kakaoskall. Den største utfordringen du vil finne her er å bestemme deg for hva du skal velge blant alt det gode.

Bageri Petrus – Swedenborgsgatan 4B, Södermalm

Et av de beste håndverksbakeriene i Stockholm ligger ved Mariatorget. Petrus er et prisbelønt lite bakeri med få sitteplasser, der forventningsfulle kunder står i kø for å kjøpe ferskbakt brød og forskjellige typer bakverk. På Petrus kan du finne fantastisk gode cookies, og kona mi Anne nekter å kjøpe cookies noe annet sted. Her er ønsket om å eksperimentere stort, og du vil finne mange innovative kaker blandet med klassikere som kanelboller. Adam Söderström som jobber her, ble «Årets bagare» i 2014, og er kaptein på det svenske bakerlandslaget.

Sophies Canelé – Sankt Eriksgatan 81, Vasastan

For syv år siden sluttet Sophie Maillard i jobben som soldat i den franske marinen, og flyttet til Sverige. Vennene hennes syntes hun burde starte kafé med canelè som spesialitet. I begynnelsen lå kaféen i en forstad utenfor Stockholm, der hun solgte disse små kakene fra Bordeaux. Kakene har en karamellisert og sprø overflate og er myke inni, og bakes i små kobberformer i svært høy temperatur. Siden 2015 har hun drevet en populær kafé i Vasastan med en fransk/svensk kjærlighet for baking. Hver torsdag mellom kl. 10.00 og 13.00 arrangerer de språkkafé, der alle er velkommen til å snakke fransk, uansett hvilket nivå man har.

Lundbergs konditori – Sjöbjörnsvägen 2, Gröndal

I Gröndal finner du Lundbergs konditori med røtter fra 1946. Bakeriet eies av Mattias Wallmark og Per Klein, som begge har erfaring fra bakerlandslaget.

Robin Delselius bageri – Renstiernas gata 19, Södermalm

I november i fjor åpnet Robin Delselius sitt nye bakeri på Södermalm. Lokalet har undergått en totalrenovering, og Robin leide inn en interiørdesigner som skapte det vakre interiøret. Her er det høye, lysegrå veggpaneler, en elegant benk langs en av veggene, mørkebrune vintagestoler og vakre lamper fra svenske armaturer. Det er et lyst og romslig rom med store vinduer. Alt er hjemmebakt, og du finner forskjellige typer boller, croissanter, cookies og brød. Med andre ord, her finnes det noe for alle.