Gluten Free Spots– Johanna Gradin

Johanna Gradin er opprinnelig fra Linköping, men har bodd i Stockholm de siste årene. Hun er allergisk mot gluten, har en stor interesse for mat, og er godt opplyst om restauranter og kaféer som serverer glutenfrie alternativer i Stockholm.lytt til podcast

Kafé Täppan – Gotlandsgatan 65, Södermalm

En økologisk vaffelkafé som ligger i et gammelt skur. Kaféen serverer vafler laget på bokhvete med chèvre og rødbeter, og bananvafler med tyrkisk yoghurt, valnøtter og honning. Kjøp en vaffel og en kaffe, spaser tre minutter bort til Nytorget, slå deg ned på en benk i solen og studer folkelivet.

Kaffeverket – Sankt Eriksgatan 88, Vasastan

Serverer frokost hver dag med mange glutenfrie frokostfavoritter på menyen. Avokadosandwich laget med glutenfritt brød, chiapudding toppet med blåbærkompott og pistasjnøtter, havregrøt med eplekompott og 'overnight oats' med bær. Vakkert interiør og en livlig atmosfære som fungerer både for en prat og arbeid.

Hotel Diplomat – Strandvägen 7 C, Östermalm

Det ærverdige Hotel Diplomat på Strandvägen har servert ettermiddagste siden 1960-tallet. Nå til dags kan du velge mellom en klassisk ettermiddagste med glutenfri scones og bakverk, og ettermiddags tea-tox med rå barer, gresskar og kokostrøfler og mørk sjokolade. Ettermiddags tea-tox er 100 % gluten-, sukker-, og laktosefri. Bestill bord på nettstedet deres og nevn «glutenfritt».

Kalf & Hansen – Mariatorget 2, Södermalm

Nordisk økologisk hurtigmat som alle blir glade av. Min personlige favoritt er «Stockholm», vegetariske 'kjøttboller' servert med sesongens varme grønnsaker. Alle bollene er laktose- og glutenfrie. Kjøp take-away og slå deg ned på gresset ved Mariatorget, rett utenfor restauranten, eller spaser opp til Skinnarviksparken og nyt utsikten mot Norr Mälarstrand og Stockholm rådhus.

Yuc – Norrtullsgatan 15, Vasastan

Deilig taco og en herlig, livlig atmosfære. Perfekt for et festlig middagslag. Alle tacos på menyen kan bestilles glutenfrie. Bestill «Jiro Dream of Tacos» med grillet tunfisk og sjøgress med søtpotetfries, og du vil ikke angre på valget.