Ice cream Spots – Elisabeth Avrotin

Elisabeth er en dedikert iskrementusiast som bor i Stockholm. Hun sørger alltid for å prøve nye steder for iskrem i hovedstaden, og botaniserer gjerne nye spennende smakskombinasjoner som avokado og cashew.lytt til podcast

Stikkinikki – Götgatan 46, Södermalm

Stikkinikki serverer miljøvennlig iskrem uten kunstige tilsetningsstoffer. De endrer utvalget av smaker hver dag, og de eksperimenterer mye, noe som resulterer i iskremsmaker om avokado og øl. Gå ikke glipp av deres deilige blåbærsorbet som smaker som en bolle med svenske blåbær midt på sommeren! Og hvis du tør, bør du prøve den veganske cashew-iskremen. Du kommer til å bli overrasket over hvor kremet og god den er.

Fryst – Kungsholms Strand 167, Kungholmen

En liten og autentisk iskiosk, som eies av en mor og sønn. Sammen skaper de deilig iskrem produsert med de beste lokale råvarene. Selv om iskiosken er ganske ny, er den veldig populær, så du bør komme tidlig for å sikre at de ikke har gått tom for is. Isen med salt lakris er kjempegod og verdt å prøve!

Gelateria Italiana – Drottningholmsvägen 22, Kungsholmen

Ikke la deg skremme av interiøret. Dette stedet har eksistert lenge, og de serverer fantastisk italiensk iskrem. Selv om mange av smakene er tradisjonelle, har de oppdatert utvalget og inkludert noen veganske og laktosefrie alternativer. Et bra stopp når du utforsker Kungsholmen og trenger noe kaldt og søtt.

King Scoopa – Hornsgatan 156, Södermalm

Et nytt tilskudd til stedene for iskrem i Stockholm. Denne isbaren åpnet sommeren 2016 da to brødre ble inspirert av Ben & Jerry's dokumentar. De beskriver iskremen som kul, og det som er så genialt er at du kan få isen i en smultring. Et svært trendy sted som er verdt et besøk hvis du er i nærheten!

Taverna Brillo – Sturegatan 6, sentrum

Dette stedet er faktisk en restaurant, men ved hovedinngangen finner du en liten isbar. I fjor oppfant de croissant-iskremen som raskt ble en hit i Stockholm. Dette betyr at du kan få iskulene i en croissant istedenfor i kjeks eller beger. Spør personalet hvis du vil prøve denne nye kombinasjonen, kanskje du har flaks og de serverer deg det. Hvis du er her om sommeren, bør du helt klart prøve rabarbraiskremen deres, den er noe du sent vil glemme!