Sneakers Spots – Robin Wiman

Robin Wiman er art director og lidenskapelig sneakers-entusiast. Interessen hans for sneakers går hånd i hånd med interessen han har hatt for hip hop siden ungdomsskolen, da Robin fikk sine første Converse akkurat som idolene i Cypress Hill. Robin har en vill mengde sneakers hjemme, og du kan stole på at han er din ultimate guide for en sneakers-omvisning i Stockholm.Six Feet Down Sneaker Store, Regeringsgatan 75-77, sentrum

Vi begynner rett rundt hjørnet for Downtown Camper, med Caliroots på Regeringsgatan 77. Caliroots er først og fremst en utrolig nettbutikk med alt en sneakersentusiast kan drømme om. Men også den fysiske butikken har et godt utvalg. Konseptet til Caliroots inkluderer også den mer fasjonable butikken C-Store, som kombinerer merker som A.P.C, Our Legacy og de siste Yeezys-modellene. Sjekk også ut Caliroots søsterbutikk i PK-huset.

SoleStory, Regeringsgatan 26, sentrum

Solestory er en ny aktør i det svenske sneakers-landskapet som nå har åpnet i Stockholm, bare et steinkast fra Caliroots. Solestory har større fokus på basketball enn andre sneakersbutikker i Stockholm, og har delt butikken inn i to deler – Performance og Casual. De lidenskapelige eierne sponser lovende baskettalenter, og har støttet både svensk og finsk basket i mange år. Gå ikke glipp av Footlocker i Gallerian på den andre siden av gaten for Solestory for flere sneakers.

Paul & Friends, Hamngatan 18-20, sentrum

Inne i NK ligger den bortgjemte sneakers- og streetwear-perlen Paul & Friends. P & F har uten tvil Stockholms beste utvalg av motesneakers, og er dessuten autoriserte selgere av noen svært sjeldne og ettertraktede modeller som ofte er tilgjengelig i butikken. Her kan du finne Adidas' samarbeidskolleksjon Y-3, Maison Margiela eller hva med den siste modellen fra Comme de Garçons/Converse?

Sneakersnstuff, Åsögatan 124, Södermalm

Originalen, og alle svenske sneakersbutikkers mor! SNS setter standarden for hvordan en moderne sneakersbutikk bør se ut. Det var her Peter Jansson og Erik Fagerlind åpnet dørene i mars 1999. Siden da har butikken blitt en institusjon i sneakers-verden med butikker i London, Berlin og Paris. SNS står bak noen av verdens mest ettertraktede sneakers-samarbeid de siste årene, ikke minst på grunn av deres svært populære samarbeid med Adidas. I butikken på Åsögatan finner du alle de viktige merkene og modellene, og du får også hjelp fra Stockholms mest kunnskapsrike personale. Sørg for å ta en spasertur gjennom Sofo og ta en titt hos Acne, Grandpa eller Stutterheim når du er ferdig på SNS.