Veggie Spots – Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson bor i Stockholm og er grunnlegger av Sveriges første og største vegetariske matmagasin, VEGO. Han er også en dedikert kokk og kokebokforfatter, og blogger på Koket.se, der han deler sine veganske og vegetariske oppskrifter.lytt til podcast

Mother, Mäster Samuelsgatan 19, sentrum

På ukedagene til lunsj serverer Mother en fantastisk grønn buffet. Det er et vegetarparadis med salater, sauser, varme og kalde grønnsaker i alle former, ferskbakt brød, supper, paier med mer. Restauranten drives av to mesterkokker, Melker Andersson og Danyel Couet, og maten er helt fantastisk. Kom tidlig for å unngå den lange køen med sultne gjester.

Södra Teaterns restaurang, Mosebacke Torg 1, Södermalm

Södra Teatern endret hele menyen sin og serverer nå vegetariske og veganske retter med sesongens grønnsaker. Den beste måten her er å dele fire-fem forskjellige retter med en venn. Maten er fersk, morsom og full av svenske smaker med en vri. De har i tillegg et godt utvalg vin som passer til maten, og fantastisk utsikt over Stockholm. Start kvelden med en fantastisk middag, fortsett til Södra Teaterns forskjellige nattklubber og fest natten lang.

Hälsocafét Mahalo, Hornsgatan 61, Södermalm

Mahalo har blitt en stor favoritt blant vegetarfantastene. Det er en vegansk kafé med sunn og smakfull mat. Start dagen med en acai bowl med hjemmelaget peanøttsmør, bli til lunsj og nyt en rå squash-carbonara, en burger eller bland din egen salat. Uansett hva du gjør, så må du ikke glemme deres deilige rå kaker. Banoffee-pai er min favoritt, og det er godt mulig det blir din også. Hvis du besøker kaféen om sommeren kan du nyte solen i den koselige bakgården.

Restaurang Växthuset, Hammarby Slussväg 2, Södermalm

En av de nyeste stjernene på veggishimmelen. Det er en vegansk fine dining-restaurant med høye ambisjoner. Tanken er at gjestene skal dele og smake på så mange forskjellige retter som mulig. Innflytelsen kommer fra hele verden og endrer seg med årstidene. Maten er av topp kvalitet med interessante smaker og konsistenser. Hvis du trodde vegansk mat var smakløs og kjedelig – tenk igjen!

Café Delivore, ÅSÖGATAN 116, Södermalm

En vegansk kafé og deli, og en del av Stockholms største veganske matbutikk, Goodstore. De har smakfulle grillede sandwicher, salater og drikke, lasagne, deilige kaker og kreative godsaker som is i croissant. Jepp, de har alt, og du kan enten nyte maten der eller ta den med. Mitt tips er at du kjøper med deg alt du har lyst på og lager en drømmepiknik i en park i nærheten.