Stockholms vakre Gamla Stan

Besøk den eldste bydelen i Stockholm – Gamla Stan. Følg de smale, brosteinsbelagte gatene og oppdag små butikker som selger håndlagde suvenirer for enhver årstid. Se vakre hus og sjarmerende kaféer, og hvis du tør: gå på en takvandring og se byen i fugleperspektiv, eller en spøkelsesvandring om kvelden.

Gamla Stan – som et friluftsmuseum

Utforsk historien

Nyt den vakre arkitekturen til lyden av hest og kjerre, eller lukk øynene og la fantasien ta deg flere hundre år tilbake og forestill deg hvordan livet var den gangen. Hva du enn velger, så sørger vi for at ditt opphold hos oss har like mye sjarm som følelsen du får fra Gamla Stan.

Lytt til historier fra fortiden

På en guidet tur i Gamla Stan kan du få høre spøkelseshistorier så skumle at selv den modigste vil titte seg litt ekstra over skulderen. Ta en pause på Stortorget, det eldste torget i Stockholm, der byens blodbad fant sted. I disse dager er torget fullt av sjarmerende kaféer og restauranter som blir til hyggelige utendørs terrasser om sommeren. Mot jul gjøres torget om til Stockholms festligste julemarked, der duften av en kopp varm sjokolade og brente mandler varmer deg opp fra innerst til ytterst.

Besøk Nobel Museum og bli inspirert av visjonene og ideene til prisvinnerne som endret vår verden, eller beundre Storkyrkan domkirke. Du kan også ta en spasertur rundt på Riddarholmen-øya og se alle slottene der, eller besøke Riddarholmskyrkan – den eneste bevarte klosterkirken fra Middelalderen i Stockholm.

Ta del i kongelig historie

Ta turen ned i kjellerhvelvet under det kongelige slottet. Her finner du skattkammeret med alle kronjuvelene, i tillegg til Det kongelige våpenhus med kongelige rustninger og drakter. Mens du lar øynene dine bli vant med dagslyset igjen, kan du utforske gårdsplassen og se det fantastiske vaktskiftet.