God kaffe og sjokolade - en menneskerett

Når du drikker en kopp kaffe på Scandic, bidrar du til et bedre liv for kaffebonden og hans familie. Unner du deg også en Fairtrade sjokolade fra Divine, som vi selger i vår SHOP, bidrar du dessuten til å gi kakaobøndene en sterkere stemme i industrien og mer inntekter til sitt lokalsamfunn.

Hver kopp kaffe vi serverer i Sverige, Norge, Danmark og Finland er økologisk, og enten Fairtradé eller UTZ-sertifisert. Når du drikker en kopp kaffe på Scandic, bidrar du til et bedre liv for kaffebonden og hans familie. Fairtradé og UTZ-sertifisert kaffe garanterer at kaffen har blitt dyrket med sosialt og miljømessig ansvar, og at kaffen alltid kan spores til opprinnelsesland og dets bønder.

Fairtrade-merket er en etisk og sosial etikett. Kaffebøndene mottar en rettferdig lønn og kan for eksempel på denne måten få råd til å sende barna sine på skole. Vi serverer mer enn 25 millioner kopper sertifisert kaffe ved våre hoteller hvert år.

Kakaobonde viser egenprodusert Divine sjokolade

Fairtrade sjokolade fra Divine, som selges i vår SHOP, er den eneste sjokoladeprodusenten der 44% av selskapet eies av kakaobøndene.

Fairtrade sikrer bøndene en bedre avtale og mer betalt for deres kakao, samt ekstra inntekter til å investere og bidra til positiv vekst i deres lokalsamfunn. I tillegg gjør medeierskapet i Divine at bøndene får en del av overskuddet og gir dem en sterkere stemme i kakao-industrien.