Den perfekte eggerøren
Med denne oppskriften får du enkelt og raskt en perfekt eggerøre.
Eggerøre er nærmest et fast innslag på frokostbordet. Med vår oppskrift får du den perfekte, kremete eggerøren på 1-2-3! Vår eggekspert Robert viser deg hvordan i filmen under. Eggerøre passer til alle anledninger, om det er helgefrokost eller påskefrokosten.
Foto: Christian Løken, Balder Film
Ingredienser:
3 porsjoner
- 5 egg
- 1 dl fløte
- 50 g smør
- Gressløk
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Knekk 5 egg i en bolle.
- Bland eggene sammen med ca. 1 dl fløte.
- Smelt 25 g smør i en stekepanne på middels til høy varme. Ha eggemiksen i stekepannen og stek mens du rører forsiktig med en slikkepott.
- Når eggerøren begynner å tykne, tar du pannen raskt av platen – uten å slutte å røre! Rør så inn 25 gram med romtemperert smør til eggerøren er fløyelsmyk.
- Pynt med litt finhakket gressløk, smak til med salt og pepper, og server.