Frokost i særklasse

Hotellbransjen var igjen samlet i november for den tradisjonsrike Twinings-prisen. Scandic Nidelven måtte i år se seg slått etter 14 ganger som Norges beste frokost, men dro i land en god og verdig 2. plass. Scandic var i tillegg hotellkjeden med flest distriktsvinnere i årets konkurranse.Det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost ble arrangert for 17. gang 2. november, og 20-årsjubilanten Scandic Nidelven har vært representert i samtlige. I år endte det med en 2. plass i kategorien for kjedehoteller.

Twinings Best Breakfast 2023

1. plass Thon Hotel Lofoten

2. plass Scandic Nidelven 

3. plass Clarion Hotel & Congress Trondheim

Juryen, bestående av Bocuse d’Or-vinnerne Lars Erik Underthun og Ørjan Johannesen, matinfluenser Ellen Aabol og en «Mystery shopper», har vurdert over 400 frokoster i anledning årets konkurranse.

Scandic Nidelven om 2. plassen

- Vi har levert fantastiske frokostopplevelser siden vi åpnet Scandic Nidelven for 20 år siden, og har bidratt sterkt til den posisjonen hotellfrokosten har i Norge i dag. Konkurransen om pallplassene er tøff.

- Vi er beæret over å ha vært i samtlige finaler, og stolt over vårt bidrag til at hotellfrokosten har etablert seg som en utrolig viktig del av den moderne hotellopplevelsen. Jeg vil takke medarbeiderne mine for den fantastiske innsatsen de legger ned dag etter dag, og lover at vi skal jobbe knallhardt for å utvikle frokosten vår videre, og skape minneverdige opplevelser for gjestene, sier direktør Kjetil Vassdal.

- Det de har fått til på Scandic Nidelven er helt unikt. Det å vinne denne konkurransen én gang er en stor prestasjon, men denne gjengen har klart det 14 ganger. Konkurransen er sterkere enn noen gang, og i tillegg til at årets 2. plass er en god prestasjon, er det en motivasjon for alle til å slå enda sterkere tilbake neste år.

Vi er utrolig stolte av våre fantastisk frokosthelter, som år etter år, morgen etter morgen, står opp grytidlig for å levere frokost i særklasse til alle våre gjester. Takk til dere alle for å ha bidratt til at Scandic hadde flest distriktsvinnere i årets konkurranse!: Scandic Lillestrøm, Scandic Ambassadeur Drammen, Hotel Norge by Scandic, Scandic Sunnfjord, Scandic Nidelven, Scandic Hell, Scandic Ishavshotel, Scandic Alta, Scandic Kristiansand Bystranda og Scandic Park Sandefjord, var alle vinnere i sin region og gikk alle videre til semifinalen, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

Om Twinings Best Breakfast

Twinings Best Breakfast er en årlig konkurranse som arrangeres av Haugen-Gruppen og Twinings te, der over 400 hotellfrokoster i Norge blir testet av en uavhengig fagjury gjennom året. Av de 400 hotellene som testes, kåres det regionsvinnere og til slutt kårer man tre finalister som blir vurdert en siste gang opp mot hverandre.