En god gjesteopplevelse for alle

Hos Scandic jobber vi sammen for at hver eneste gjest skal føle seg velkommen. Dette skaper et godt arbeidsmiljø for medarbeiderne våre, som i sin tur gjør Scandic mer vellykket.Vi sørger for at alle føler seg velkomne

Det er viktig at medarbeiderne på Scandic føler seg komfortable når de yter service til alle våre gjester. Vi håper du ønsker å lære mer om hvordan du omgås gjester som har tilgjengelighetsbehov, og

at du vil bli en ambassadør for tilgjengelighet – både på jobb og på privaten!

Hvordan kan du få Scandics gjester til å føle seg velkomne i forskjellige situasjoner? Se filmene nedenfor for å få svaret.

Å ønske en blind eller svaksynt gjest velkommen

Du ser raskt at en gjest er blind eller svaksynt hvis han eller hun bruker hvit stokk. Siden det kan være utfordrende å besøke et nytt sted, ønsker vi å gjøre alt vi kan for at gjester med synshemming føler seg trygge og komfortable. Hvis du ikke har tid til å gjøre dette fra øyeblikket gjesten ankommer, be vedkommende om å sette seg i lobbyen mens du finner en kollega som kan hjelpe. Du kan også tilby å følge gjesten til resepsjonen for å hjelpe vedkommende med å sjekke inn.

Å ønske en døv eller hørselshemmet gjest velkommen

Hvis gjesten er hørselshemmet skal du alltid opprettholde øyekontakt. Det gjør det lettere for gjesten å lese leppene dine. Husk å legge en notatblokk og penn på resepsjonen. Du bør også spørre gjesten om han eller hun vil gi deg telefonnummeret sitt, så det blir enklere å kommunisere med tekstmeldinger under oppholdet.

Å ønske en gjest med redusert mobilitet velkommen

Du skal hilse på alle gjester på samme måte ved å si «Velkommen! Hvordan kan jeg hjelpe deg?» Dette er en god måte for å finne ut hva gjesten trenger så du kan foreslå den beste løsningen.

HURTIGGUIDE

 • Gjest som er blind: Introduser deg selv til gjesten når du er ved deres side. Spør om vedkommende trenger hjelp, og tilby å følge ham eller henne.
 • Gjest med personlig assistent: Hils på begge siden de begge er gjester. Snakk til den som snakker til deg. Snakk aldri over en person i rullestol.
 • Gjester med krykker/stokk: Inviter gjesten til å sette seg i lobbyen. Spør om han/hun trenger en dusjstol, og prøv å gi gjesten et rom nær heisen så det blir enklere å komme seg rundt. 
 • Gjester med hørselshemming eller tolk: Oppretthold øyekontakt med gjesten. Tilby penn og papir. Få gjestens mobilnummer så dere kan kommunisere via tekstmelding.

HVA HAR DU LÆRT?

 • Hva er det første du bør gjøre når du hjelper en gjest som er blind?
 • Introduser deg selv når du er ved deres side.
 • Legg hånden din på armen til gjesten og si «Velkommen» Hvordan kan jeg hjelpe deg?» 
 • Hvis en gjest har problemer med å gå, og for eksempel bruker krykker, hva gjør du?
 • Følg gjesten til rommet ved å holde hånden til vedkommende. 
 • Inviter gjesten til å sette seg.       

TA UTFORDRINGEN! NAVIGER HOTELLET I RULLESTOL

Den beste måten å forberede seg på å hjelpe gjester med spesielle behov er å oppleve verden slik de gjør det. Lån en av hotellets rullestoler, beveg deg rundt på hotellet, og strekk deg etter ting du trenger.

Spør deg selv:

 • Hvordan var opplevelsen?
 • Var det enkelt å komme til og nå ting overalt?
 • Er det noe vi kan gjøre på hotellet vårt for å gjøre det enklere for gjester som bruker rullestol?