Paralympics 2018

Gjennom vårt samarbeid med Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) har vi møtt tre unge parautøvere som for første gang skal representere Norge i Paralympics. Bli bedre kjent med disse unge talentene, og bli en del av heiagjengen!Neste generasjon parautøvere

Jesper Saltvik Pedersen (18) er et av Norges største gullhåp under Paralympics i Pyeongchang. Saltvik Pedersen har vokst opp på Karmøy hvor han allerede som 2 åring prøvde sit-ski for første gang, og fikk sansen for det. Han har satt seg som mål å ta én medalje og kjempe om flere i de totalt 5 øvelsene han skal stille i. 

Vilde Nilsen er med sine 17 år blant de yngste deltakerene som representerer Norge i Paralympics. Vilde er oppvokst på Kvaløysletta i Tromsø og hun har drevet med langrenn siden hun var tre år gammel, og skiskyting fra ni år. Vilde satt seg som mål å kvalifisere til Paralympics 2018, og hun har trent målrettet og dedikert for å nå hit. 

Johannes Birkelund (17) fikk beskjed om at han var tatt ut til den norske troppen få dager før avreise til Pyeongchang. Han har gått på ski fra en ung alder og satser nå på en plass på landslaget. Johannes har som mål å være den beste utgaven av seg selv under Paralympics. 

 

Nedsatt funksjonsevne skal ikke være et hinder for en aktiv livsstil.

Scandic har arbeidet dedikert med tilgjengelighet og sport i mange år, og det har blitt en stor del av vårt DNA. En viktig målsetning for Scandic er å skape fantastiske hotellopplevelser for alle, og som den største hotellkjeden i Norden har vi bidratt til en positiv forandring i hele bransjen. Vårt engasjement innenfor sporten synes både gjennom tilrettelegging av hotellene våre for lag og foreninger, samt sponsorater og samarbeidsavtaler, og dette engasjementet strekker seg langt utenfor hotellveggene. 

Tilrettelegging er en en viktig pådriver for å rekruttere utøvere til paraidretten. Det er små grep som kan utgjøre en stor forskjell for en potensiell parautøver, og gjennom å ta disse grepene kan vi gjøre idretten tilgjengelig for flere! Som samarbeidspartner med Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite (NIF) heier vi på alle utøverne som representerer Norge under OL og Paralympics i Pyeongchang. Å være en del av denne heiagjengen handler om mer enn å juble når medaljene tas hjem; det handler om feire når en utøver overkommer et hinder, glede seg over både de store og små prestasjonene, og det handler om å gjøre idretten tilgjengelig for alle.