Danmarks Jernbanemuseum

Tut tut! Dørene lukkes! Du finner Danmarks Jernbanemuseum i en gammel lokomotivstall i sentrum av Odense. Lær mer om Danmarks fascinerende jernbanehistorie. Museet tilbyr utstillinger og aktiviteter for både store og små tog- og lokomotiventusiaster. Så pakk togfløyten og gjør deg klar for en morsom dag på Danmarks Jernbanemuseum.Ta turen til Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum ligger i en rustikk bygning i hjertet av Odense. Bygningen ble tidligere brukt som lokomotivstall, et sted der lokomotivene ble oppbevart når de ikke var ute på sporene til DSB (Danske statsbaner). I dag er den enorme bygningen og dens 21 spor et museum. Her kan du både se Danmarks eldste eksisterende damplokomotiv fra 1868, og også nyere diesel-motorer. Alle lokomotivene og vognene som er utstilt viser perfekt hvordan det var å reise med tog i Danmark. Du får muligheten til å se de fleste togene innvendig. Lurer du på hvor ukomfortable og harde benkene på tredje klasse var å sitte på? Eller hvordan førerhuset på et damplokomotiv ser ut? Mange spennende timer med utforsking for hele familien venter dere på Danmarks Jernbanemuseum.

Danmarks Jernbanemuseum | Foto: Flemming Wedell – Danmarks Jernbanemuseum | Scandic Hotels

Masser av plass på barnas togstasjon.

Barnas togstasjon gjør drømmene til små, ambisiøse lokomotivførere til virkelighet. Barna kan kjøpe og selge billetter, bemanne kontrolltårnet, hjelpe med å holde togavgangene presise, og reise til fjerntliggende reisemål. Hver dag kjører et minitog enten ute eller inne, og du bli med på turen så mange ganger du vil.

Hoteller nær Danmarks Jernbanemuseum

Hvis du reiser til Fyn, ligger hotellet vårt nær sentrale Odense. Du finner vårt koselige Scandic Odense en kort kjøretur fra sentrum, og med enkel adgang til motorveien.