Hvalsafari ved Middelfart

Du trenger ikke å reise til de store verdenshavene for å se vaskeekte hvaler. Du kan se disse vakre dyrene i Danmark. Ved Middelfart på Fyn kan du se hvaler på nært hold under en hvalsafari i Lillebælt.Hvalsafari ved Middelfart for liten og stor

Hvalsafari ved Middelfart | Foto: Niels Martner | Scandic HotelsDen er kanskje liten, men det er allikevel en spennende opplevelse å se nisen, den eneste hvalen som lever i danske farvann. En hvalsafari ved Middelfart gir deg den beste sjansen til å se disse lekne dyrene. Båten seiler ut fra den gamle havnen i Middelfart og tar deg rundt Lillebælt. Du kan høre skipperen fortelle morsomme og lærerike historier om nisen, og ved bruk av spesielt lytteutstyr kan du høre nisens karakteristiske klikkelyder.

Nisen – verdens minste hval

Hvalsafari ved Middelfart | Foto: Niels Martner | Scandic Hotels

Kanskje trodde du at et marsvin var en søt liten gnager du kunne ha i bur hjemme. Det er det også. Men denne lille gnageren deler navn med verdens minste hval, den eneste hvalen som lever og formerer seg i Danmark. Nisen vokser til en maksimalstørrelse på 1,8 meter i lengde og veier 55–65 kg. En nise kan være under vann i opptil 10 minutter, selv om et dykk vanligvis varer mellom to og seks minutter. Hvalens favorittmat er fisk, og den foretrekker torsk og sild. Nisene finner mat ved å sende ut en klikkelyd gjennom vannet, som spretter tilbake til hvalen, slik at den vet hvor byttet er. Det er disse klikkelydene du kan høre når du er ute på hvalsafari ved Middelfart.

Ha det fint!

Hoteller nær Middelfart

Middelfart ligger på vestsiden av Fyn. Det er bare en 20-minutters kjøretur fra Scandic Kolding på den andre siden av Lillebælt. Scandic Kolding ligger i et grøntområde nær mange severdigheter og aktiviteter, så dette er det beste utgangspunktet for å oppleve hvalsafari ved Middelfart.