Den Fynske Landsby

Gå på oppdagelse i Den Fynske Landsby – et friluftsmuseum som viser en fynsk landsby slik den kunne ha sett ut på 1800-tallet. Museet består av bondegårder og hus fra Fyn og de nærliggende øyene.Ta en tur tilbake i tiden på Den Fynske Landsby.

En landsbykone er travelt opptatt med å spinne garn i den komfortable stuen sin. På kjøkkenet har husmor det travelt med å forberede kveldsmåltidet. I uthuset er trearbeidere opptatt med sine mange verktøy. Slik kunne hverdagen se ut i en fynsk landsby på 1800-tallet. Skuespillere gir liv til fortiden i Den Fynske Landsby, og du kan oppleve det hele på nært hold.

Hvis du ønsker å se hvordan en fynsk landsby så ut i Hans Christian Andersens dager, kan du besøke dette friluftsmuseet. Du finner flotte bindingsverkshus med blomsterhager, dammer og en landsbygate. Museet har gjort sitt ytterste for å opprettholde historisk nøyaktighet i alle aktivitetene. Så når hus og bygninger blir vedlikeholdt, brukes materialer og metoder fra 1800-tallet.

Det er dyr i stallene og på engene året rundt. Mange av aktivitetene du kan oppleve i Den Fynske Landsby følger sesongen, så uansett når du besøker museet, vil du alltid kunne oppleve noe nytt.

Museet er åpent fra vår til høst, og i ferieperioder er det spesielt mye å gjøre og oppleve i Den Fynske Landsby.

Den Fynske Landsby | Scandic Hotels | Foto: VisitDenmark

Hoteller nær Den Fynske Landsby

Du finner vårt hyggelige hotell Scandic Odense bare fem km fra Den Fynske Landsby. Hotellet vårt er det perfekte utgangspunktet for å utforske alle attraksjonene på Fyn. Hvis du ankommer med bil, tilbyr vi gratis parkering rett foran hotellet.