Parforsejaktlandskapet

I gamle dager var det her kongene jaktet, men nå er området åpent så du kan utforske det! Legg inn et besøk til parforsejaktlandskapet i Stor Dyrehave i Hillerød, ved Gribskov og Jægersborg Dyrehave, som ble lagt til UNESCOs verdensarvliste i juli 2015.Jakt gjennom Danmarks historie

Nordsjælland huser mye av Danmarks historie. I dag kan du selv jakte på en del av denne historien i vakre områder der konger en gang gikk på jakt. Den gangen jaktet de på kronhjort. Du kan fortsatt oppleve disse flotte dyrene på Hillerød, Gribskov og Jægersborg, der parforsejakt var vanlig for flere hundre år siden. Når du besøker området i dag, er det synet av disse majestetiske dyrene, det åpne landskapet og de vakre fotturene du kan glede deg til. Faktisk er opplevelsen her ansett for å være så eksepsjonell at området har blitt lagt til UNESCOs verdensarvliste.

Inspirert av Versailles

Da Christian V bestemte seg for å få anlagt parforsejaktlandskapet i Nordsjælland i 1680-årene, var det ikke tvil om at han skrev historie, både i Danmark og resten av verden. Han hentet inspirasjon fra det mest imponerende kongelige slottet på den tiden, nemlig Versailles i Frankrike.
Akkurat som den franske barokkhagen, er dette området fylt av frodige skogsveier i et mønster av stjerner omgitt av kvadrater.

Parforsejakt

Mens opplevelsen av det vakre området i dag kan nytes av alle, var parforsejakt ikke for sarte sjeler. Ryttere og hunder jaktet på kronhjort til den endelig ga opp av total utmattelse. Den ærefulle oppgaven med å drepe dyret med sverd eller spyd gikk til kongen eller den dagens viktigste gjest.