Kronborg slott

Tilføy litt spenning til sommerferien og besøk Danmarks mest legendariske slott. Kronborg slott var hjemmet til Shakespeares Hamlet, og i dag sover Holger Danske tungt i kasemattene. Mens han sover kan du utforske slottet, som er et av Nord-Europas flotteste renessanse-slott. Slottet står på UNESCOs verdensarvliste.Hamlet og Holger Danske i Elsinore

Kronborg slott – hjem til historiske karakterer fra både dansk historie og Shakespeares største verk – ligger i Sjælland der det er kortest avstand mellom Danmark og Sverige.

Holger Danske sover i de dype underjordiske kasemattene. Her har han vært lenge, og hvis du tror på historien så vil han fortsette med å sove frem til Danmark blir truet av fiender.

Kronborg slott har også vært hjemmet til en av de mest kjente prinsene i litteraturhistorien – Shakespeares danske prins Hamlet.
Shakespeare besøkte selv aldri Kronborg, men hadde uten tvil hørt ryktene om det utsvevende livet på slottet fra de mange skuespillerne som opptrådte der.

Shakespeare Festival

Hamlet er det teaterstykket som oftest spilles verden over. Hver sommer kan du også oppleve Shakespeare Festival i borggården på Kronborg slott, der internasjonale Hamlet-forestillinger bringer historien til liv i den mest autentiske settingen som finnes.

Shakespeare Festival kan besøkes i juni, juli og august.

Fra Krogen til Kronborg

Før slottet stod der, var Krogen der. Krogen var et festningsverk bygget av Erik av Pommern i 1420, og ble opprinnelig brukt til innkreving av Øresundtollen. De truende kanonene pekte ut på skipene i Øresund, slik at seilere ikke ville tørre å passere uten å betale toll til kongen.
I 1574–85 bygget Frederik II renessanseslottet som vi kjenner i dag, og som i år 2000 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.