Møns Klint

Møns Klint ligner ikke noe annet sted i Danmark. Her reiser høye, hvite krittklipper seg opp fra Østersjøen. Møns Klint er syv kilometer lang, og på det høyeste punktet strekker den seg 128 meter opp mot himmelen. En tur til Møns Klint tar deg på en unik reise tilbake i Danmarks historie – faktisk hele 75 millioner år.Fra kalkalger til turistattraksjon

For rundt 75 millioner år siden var det et tropisk hav i området der Danmark ligger i dag. Algene som levde i havet hadde skjelett av krittskjell. Når algene døde, falt krittskjellene ned på havbunnen. Gjennom millioner av år oppstod et tykt lag av kritt på havbunnen, og det ble fundamentet til det vi i dag kaller Møns Klint. Klippene oppstod under istiden, da isen dyttet krittflakene sammen, og dannet de høye skråningene på Møns Klint.

Møns Klint. Bo på et hotell nær Møns Klint

Møns Klint er et imponerende syn! I dag besøkes området av hundrevis av turister hver dag som forundres og fascineres av de kritthvite klippene og naturens voldsomme krefter.

Se forhistoriske fossiler

I tillegg til flotte naturopplevelser kan hele familien utforske Geocenter Møns Klint. Utstillingen tar besøkende, gammel og ung, på en reise tilbake til Krittiden, og sporer utviklingen av Danmark og Møns Klint fra fortid til nåtid.

Ha det fint!