Nordsjælland

Københavns grønne hage og Den danske riviera er definitivt verdt et besøk.Nordsjælland byr på mange grønne oaser fylt med aktiviteter, gastronomiske opplevelser og frisk luft, i tillegg til vakre (og barnevennlige) strender. Det er derfor områdene rundt på Nordsjælland betegnes som Københavns grønne hager og Den danske riviera.

Gilleleje

Det nordligste punktet på Sjælland har vært stedet for sesongfiske siden 1300-tallet. I dag er Gilleje en idyllisk handelsby, og fisking er en permanent og viktig del av hverdagen i byen. Området byr ellers på frodig natur og flotte strender.

Gå på tilbudsjakt på markedsplassen som er åpen hele sommeren i sentrum av Gilleleje. Eller besøk Snedkeriet, møtestedet for Gillelejes kunst- og kulturmiljø, der du finner alt fra tekstiler og smykker til malerier og skulpturer.

Du kan også ta en dukkert på Strandbakkerne strand, en barnevennlig strand øst for Gilleleje havn, eller Gilleleje Veststrand, som ligger nær byen.

Når sulten melder seg, er det mange utmerkede steder å velge mellom. Prøv en av Gillelejes mange fiskerestauranter, der du vil bli servert nydelige retter fra havet – selvfølgelig ferskfanget!

Tisvilde and Tisvildeleje

Kjenn havbrisen og lukten av marehalm. Tisvilde og Tisvildeleje byr på en lang, barnevennlig strand der hele familien kan bade, slappe av på stranden og nyte en iskrem fra en av iskioskene.

Dra ut på eventyr i Troldeskoven (Trollskogen) – en 180 år gammel skog som strekker seg fra Tisvildeleje langs kysten til Asserbo Plantage.

Skogen er fascinerende å utforske for eventyrlystne sjeler, like mye for størrelsen som for de spesielle, krokete trærne som har blitt formet av vær og vind.

Rørvig

Finn frem til krabbefiskeren i deg og slå deg løs i Rørvig havn. Stedet er kjent for krabbefiske, der barn i alle aldre kan ligge på bryggen og fiske krabber i havnen.

Rundt Rørvig finner du også de to naturhavnene Skansehage og Skansebugten, som begge fungerte som samlingspunkt for kongevalg i vikingtiden. En stor stein har blitt satt opp til minne om disse tidligere kongevalgene.