Roskilde domkirke

Hvis reisen din tar deg til Roskilde, bør du ikke gå glipp av Roskilde Domkirke. Domkirken, som står på UNESCOs Verdensarvliste, tårner majestetisk opp mot himmelen i sentrum av Roskilde. Roskilde Domkirke er også kjent som den foretrukne gravplassen for det danske monarkiet, og i alt er 39 danske konger og dronninger begravet i kirken.Roskilde Domkirke – en del av verdensarven på Sjælland

Roskilde Domkirke er et vakkert arkitektonisk verk, som bærer preg av å ha blitt bygget i overgangsperioden mellom den romanske og gotiske. Hvis kirken minner deg om varmere himmelstrøk, er det fordi den ble bygget med inspirasjon fra nordfranske katedraler. Den nåværende kirken ble bygget på 1170-tallet, men siden den gang har en rekke tilføyelser blitt gjort. Domkirken slik vi kjenner den i dag ble ferdigstilt i 1825.

Domkirken har vakre kalkmalerier, som gir inntrykk av hvordan en kirke så ut i Middelalderen. I den store hovedkirken finner du også treskjærerarbeider, en forgylt altertavle og et klokkespill fra Middelalderen. Kirkens barokkorgel daterer tilbake til 1544, og er verdenskjent. Efter en omfattende renovering, som fant sted fra slutten av 1980-årene til begynnelsen av 1990-årene, har orgelet blitt ett av Nord-Europas viktigste historiske musikkinstrumenter.

Roskilde Domkirke ble lagt til UNESCOs verdensarvliste i 1995. Listen inneholder navn på steder verden over, som er spesielt verneverdige.

Gravplass for danske konger og dronninger

Siden 1536 har Roskilde Domkirke vært den foretrukne gravplassen for det danske monarkiet. Totalt har 39 konger og dronninger blitt begravd i domkirken, og du kan se de vakkert utsmykkede gravmonumentene i domkirken. Arkiver viser at Harald Blåtann (940-986) var den første som ble begravd i domkirken, selv om det ikke vites hvor.

Roskilde Domkirke er åpen for publikum, og du ønskes velkommen til en spasertur gjennom denne vakre domkirken. Det anbefales imidlertid å sjekke domkirkens åpningstider på nettstedet, da disse kan variere.

Roskilde Domkirke | Scandic Hotels

Hoteller nær Roskilde Domkirke

Scandic Roskilde ligger i stille, grønne omgivelser nær Roskilde Domkirke. Når du bor her, er du aldri langt fra alle severdighetene og opplevelsene i Roskilde.