Nyt naturen i Nordjylland

Nord-Jyllands natur er som ingen annen. Ta en pause fra hverdagen og finn din indre ro på en spasertur langs de brede sandstrendene ved den brusende Nordsjøen, eller nyt naturen blant skogens skjeve bøker. Naturen kan oppleves på mange måter, enten du søker ro eller spenning.Råbjeg Mile

Ingen andre steder i Danmark vil du oppleve naturen som i Råbjerg Mile. Råbjerg Miles uvanlige, ørkenaktige natur kan ikke sammenlignes med noe annet i Danmark. De kraftige vindene beveger de 35 meter høye sanddynene opptil 15 meter hvert år. Opplev de voldsomme naturkreftene på et besøk til Råbjerg Mile. Kom tidlig på morgenen og opplev hvordan sanden sluker all lyd, så stillheten er overveldende. På den annen side, hvis du har en vindfull dag, kan du høre den stille hvisken av sanden mens den feier over ørkenlandskapet på milen.

Råbjerg Mile | Oplev naturen i Nordjylland | Scandic Hotels

Grenen

På Jyllands nordligste spiss, Grenen, kan du stå med ett ben i hvert hav. Det er her Kattegat og Skagerak møtes. Du kan enten glede deg over den vakre turen ut til spissen av grenen, eller du kan sykle på Sandormen, som er en spennende og eventyrlig tur hvor du også lærer mye om kystlinjeforandringen og naturens mangfold. Husk å pakke badetøyet - Grenen er også omgitt av fine strender på begge sider.

Grenen | Oplev naturen i Nordjylland | Scandic Hotels

Hirseholmene

Rett utenfor kysten av Frederikshavn ligger Danmarks nordligste skjærgård, Hirseholmene. Skjærgården består av totalt 27 øyer, skjær og holmer, og naturen her er på mange måter lik den du vil finne i den svenske skjærgården. Rundt øyene finner du noen av Danmarks reneste vann, som inneholder mange forskjellige dyr og planter. Å ha dykkermaske vil tillate deg å oppleve et vell av skandinaviske koraller under havet.

Hirseholmene | Oplev naturen i Nordjylland | Scandic Hotels

Løkken Strand - De hvite badehusene

Noen av Danmarks vakreste sandstrender ligger i Nordjylland, og i Løkken finner du en av de vakreste. De hvite badehusene som er beleiret hver sommer av byens lokale er unike for Løkken-stranden. Nyt når lyset reflekteres i den lange rekken av hvitmalte hus og opplev et virkelig unikt strandliv i "Den hvite by", som badehusene også kalles.

Løkken Strand | Oplev naturen i Nordjylland | Scandic Hotels