Råbjerg Mile

Råbjerg Miles uvanlige, ørkenaktige natur kan ikke sammenlignes med noe annet i Danmark. De kraftige vindene beveger de 35 meter høye sanddynene opptil 15 meter hvert år. Opplev de voldsomme naturkreftene på et besøk til Råbjerg Mile.Råbjerg Mile – Europas største vandrende sanddyne

Råbjerg Mile

Ikke noe annet sted i Danmark tilbyr naturkrefter som Råbjerg Mile. Råbjerg Mile er et imponerende syn som dekker et område på rundt to kvadratkilometer. De kraftige vindene beveger de 35 meter høye sanddynene opptil 15 meter hvert år. Dette gjør Råbjerg Mile til Europas største vandrende sanddyne. Langs hele vestkysten av Jylland har sandflukten blitt bremset ved hjelp av sandfluktsdemping, men siden Råbjerg Mile er fredet, får den lov til å fortsette sin frie vandring. Der er imidlertid slik at hvis den får frie tøyler vil den begrave hovedveien til Skagen om 100 år.

Utforsk Danmarks miniørken

For mer enn 300 år siden ble Råbjerg Mile formet i et området kalt Råbjerg Stene. I dette landskapet, som mest av alt minner om en ørken, kan du se sanden rulle, fly, hoppe og danse. Sanden gjør det umulig for planter å trives og gro her. Hvis du kommer tidlig om morgenen, vil du oppleve at sanden absorberer lyd, så stillheten er overveldende. Hvis du kommer på besøk en vindfull dag, kan du imidlertid høre vinden blåse over det ørkenlignende området på Råbjerg Mile.