Sandormen i Skagen

Siden slutten av 1940-årene har en spesiell «orm» beveget seg helt opp til tuppen av Danmark, der to havområder møtes. Den gangen ble et spesielt kjøretøy brukt til å samle byggematerialer, men dette ga snart liv til en idé om å kjøre gjester helt ut til Grenen i Skagen. Sandormen er i dag det eneste transportmiddelet ut til Grenen.Ta turen i Sandormen og se hvor de to havområdene møtes

På det nordligste punktet av Jylland, Grenen, kan du stå med ett bein i hvert havområde. Det er her de to havområdene, Kattegat og Skagerak, møtes. Du kan ta Sandormen ut til Grenen, og nyte en spennende og opplevelsesrik tur, der du også lærer om kystlinjens forandringer og naturens mangfold.

Grenen, Skagen | VisitDenmark | Scandic Hotels

Skagens hvite sandstrender og imponerende natur

Grenen, Skagen | Thomas Nykrog, VisitDenmark | Scandic HotelsGrenen er omgitt av fantastiske strender på begge sider. Den østlige siden passer spesielt godt for barn, mens den vestlige siden med dypt vann og sterke strømmer er litt mer utfordrende.
Kombinasjonen av sand, vann og et imponerende lys har gjort Grenen til en av Danmarks mest populære turistdestinasjoner med én million besøkende hvert år.

Sandormen har ikke en fast kjøreplan, men kjører regelmessig fra Grenens parkeringsplass.

Hoteller nær Sandormen og Grenen

Hvis reisen din går til Danmarks nordligste punkt, kan hele familien nyte et behagelig opphold på Scandic The Reef i Frederikshavn. Hvis det ikke er strandvær når dere er på Grenen, kan dere alltids ta en dukkert når dere kommer tilbake på hotellet. Hotellet vårt har nemlig en enorm innendørs vannpark for både voksne og barn.