Himmelbjerget

Omtrent midt på Jylland, litt lenger øst enn vest, ligger et fjell som går hele veien opp til himmelen! Hvert år besøker 300 000 mennesker Himmelbjerget og de vakre omkringliggende områdene. Hvis du er på ferie i Midtjylland, må du besøke Himmelbjerget.Er Himmelbjerget Danmarks høyeste punkt?

Det kommer neppe som noen overraskelse at Danmark er et flatt land. Vi har selvfølgelig bakker over hele landet, men du må lete godt hvis du ønsker å finne fjell. Kanskje det er derfor Himmelbjerget virker så høyt? Når du står på toppen av «fjellet» er du 147 meter over havet. Frem til 1847 trodde man at Himmelbjerget var det høyeste punktet i Danmark, helt til en landsdekkende måling avkreftet denne antakelsen. Det ble oppdaget at Møllehøj, ikke langt fra Skanderborg, faktisk tok tittelen som Danmarks høyeste punkt med sine 170 meter.

Hjejlen i Silkeborg | Scandic Hotels

Reis med stil

En av de mest populære måtene å komme til Himmelbjerget på, er med hjuldamperen Hjejlen. Hjejlen seiler gjennom de vakre innsjøene rundt Silkeborg, og har siden 1861 fraktet turister og andre besøkende til Himmelbjerget. Nyt et stille øyeblikk og en vakker reise på båten, som er en av verdens eldste hjuldampere i drift. I høysesongen seiler Hjejlen opptil syv ganger per dag fra Silkeborg til Himmelbjerget.

Hoteller nær Himmelbjerget

Hvis du er ute etter et hotell i Silkeborg og nær Himmelbjerget, anbefaler vi Scandic Silkeborg. Hotellet vårt ligger midt i Silkeborgs vakre natur med utsikt mot innsjøen Silkeborg Langsø. Dette er det perfekte utgangspunktet for å utforske Silkeborg og alle mulighetene som tilbys i nærområdet.