Dybbøl Banke

Året er 1864. Danmark er i krig mot Østerrike og Preussen om rettighetene til Slesvig, Holstein og Lauenburg. På Dybbøl Banke var det full krig og prøyssiske kanoner bombarderte de danske skansene. Etter mange lange kamper og forhandlinger, ga Danmark fra seg det meste av Sørjylland. Opplev hele historien på nært hold på Dybbøl Banke.Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke | Foto: VisitDenmark | Scandic HotelsHele familien kan nyte en morsom og lærerik dag på Historiecenter Dybbøl Banke. Her kan besøkende oppleve en del av Danmarks historie fra krigen på Dybbøl Banke. Opplev drønnet fra kanonen og søk dekning i det store blokkhuset som fungerte som ly for soldatene. Gå på oppdagelsesferd i de to dystre kruttmagasinene, og prøv selv å støpe dine egne geværkuler. Dere kan også oppleve soldatenes hverdag, slik den var i 1864, da de modige, danske mennene sov på halmmadrasser og skrev brev hjem med penn og blekk.

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle | Scandic HotelsDybbøl Mølle er antakelig et av de mest kjente nasjonalsymbolene i Danmark. Den hvite møllen står vakkert i de grønne bakkene ved Dybbøl. Dybbøl Mølle ble skutt i stykker av prøyssiske kanoner under krigen i 1864, men ble gjenoppbygget kort tid etter. I dag fungerer møllen og kornmagasinene som museum, med utstillinger som forteller historien om Dybbøl. Men når vinden tillater det, kjører møllens vinger som i gamle dager, da korn ble malt til mel.

Hotell nær Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle

Scandic Sønderborg ligger i et frodig, grønt område rett utenfor sentrale Sønderborg, og 15 minutter med bil fra Dybbøl Banke og Dybbøl Mølle. Hotellet vårt er derfor det perfekte utgangspunktet for å besøke de historiske stedene og Sønderborgs mange andre attraksjoner.