Besøk huset til Danmarks eventyrforfatterEventyr i h.c. andersens hus

Hans Christian Andersen ble født i et lite hus i Odense i 1805. I mer enn 100 år har huset vært et museum som viser Hans Christian Andersens liv og virke.

Opplev huset til Danmarks eventyrforfatter

Huset der Hans Christian Andersen ble født i 1805 ligger i gamlebyen i Odense. Huset åpnet som museum i 1908, og gir deg sjansen til å oppleve hans liv og virke i ord og bilder. Utforsk Hans Christian Andersens univers, og bla gjennom bøkene hans på en PC, eller lytt til eventyrene hans på en av de mange lyttestasjonene.
Når du kommer inn i huset hans, blir du tatt med tilbake til livet til forfatteren, fra hans barndom som en fattig skomakersønn, gjennom strevet på veien til å fullføre drømmen om å bli forfatter, skoleårene, den store debuten, skrivekarrieren, alderdommen og til slutt døden. De mange spennende utstillingsobjektene lar deg følge livet til denne eventyrforfatteren, vennskap og kjærlighet samt karriere som kunstner. Du kan også se et utvalg av Hans Christian Andersens tegninger og utklipp, og i biblioteket kan du se mange av verkene hans som ble publisert fra 1805–1875.

Bo nær sentrale Odense

Hotellet vårt ligger nær sentrum av Odense, der du kan oppleve spennende severdigheter og attraksjoner som Odense domkirke, Odense ZOO, Danmarks Jernbanemuseum og Brandts kunstmuseum. Som Danmarks tredje største by tilbyr Odense gode shoppingmuligheter, restauranter og kaféer.
Etter en opplevelsesrik dag i Odense kan dere slappe av og nyte den sjarmerende, hjemmekoselige atmosfæren på Scandic Odense. Sov godt i en fantastisk seng, og om morgenen kan du se frem til frokostbuffeten vår, som er inkludert når du bor hos oss.

Ha det fint!