Test ut livet som viking på Ribe VikingeCenterEn dag på Ribe VikingeCenter

Ta med hele familien på en morsom og lærerik dag på Ribe VikingeCenter, der Danmarks vikingtid har fått nytt liv. Opplev fortiden og test ut aktiviteter fra vikingtiden. Det er lett å komme seg til Ribe VikingeCenter fra hotellet vårt i Esbjerg:

Opplev Danmarks vikingtid

Markedsplassen syder av liv. Når du spaserer gjennom byen kan du titte innom skomakeren, sølvsmeden og tinghuset. På Storgården venter utålmodige kuer på å bli melket. Oppdag Danmarks vikingtid fra år 710 e.Kr. Markedsplassen har blitt rekonstruert for å ligne en markedsplass fra Vikingtiden. Handelsmenn fra hele Europa reiste hit for å selge varene sine. I VikingeCenteret kan du også besøke Ribe landsby slik den så ut i år 825 e.Kr. En gjestefamilie bor her, og har det travelt med å bake flatbrød og ha maten klar for gjestene. Tømmermannen, eller tømreren, bor også her og utfører reparasjoner på alle bygningene i landsbyen. Du kan også ta en titt innenfor dørene på tinghuset, der en vakker frise beskriver hvordan byen ble grunnlagt. Ribe VikingeCenter inviterer besøkende i alle aldre til å teste ut noen av arbeidsoppgavene fra vikingtiden. Prøv for eksempel å male ditt eget mel som du kan bruke til å bake flatbrød på bålet sammen med andre vikinger.

Få en god natts søvn på hotellet vårt nær Ribe VikingeCenter.

Når hele familien er utslitt etter en lang dag med opplevelser og aktiviteter på Ribe VikingeCenter, kan dere slappe av på Scandic Olympic i Esbjerg nær Ribe. Sov i flotte og romslige rom med utsikt over Esbjerg havn eller Esbjerg by. Våkn opp til en deilig og næringsrik frokostbuffet der mange av alternativene er økologiske. Som alltid på Scandic er frokosten inkludert i romprisen. Scandic Olympic ligger nær alt Esbjerg har å tilby. Hvis du har lyst til å dra på shopping, kan du tilbringe timer på Kongensgade, den lengste gågaten i Danmark.

Ha det fint!