Hoteller Aulanko

Det er ikke vanskelig å kose seg i kulturlandskapet i Aulanko ved innsjøen Vanajavesi. Unike Aulanko, med spa og golfbane, er en ekte juvel blant spahoteller. De mest kjente severdighetene i området er det 33 meter høye observasjonstårnet og den vakre skogsparken.

romantiske tradisjoner

Det vakre Aulanko-området ble skapt av Hugo Standertskjöld, en våpenprodusent og gjestfri filantrop, vellykket forretningsmann og eksentrisk romantiker. Hans eventyrlignende arv er fremdeles til stede i den vakre parken, svanedammen og skogsdammen, de sjarmerende lysthusene, de kunstige øyene, de gamle plantasjene i parken og det magiske, røffe Granaatti-slottet.

Den mest kjente severdigheten er antakelig Aulanko observasjonstårn, som byr på fantastisk utsikt over innsjøer og skogsområder så langt øyet kan se. En lang trapp går ned fra tårnet langs den bratte klippen til Karhuluola og innsjøen.

Aulanko har huset mange kunstnere gjennom tidene, for eksempel Alfred Hitchcock! De stillferdige feiringene til borgerklassen i den første delen av forrige århundre har gradvis blitt erstattet av fitnessturister og golfere som perfeksjonerer sin sving, og nyter naturlandskapet i Vanajavesi-dalen på den nest eldste golfbanen i Finland.

Hesteryttere har vært et kjent syn i Aulanko siden begynnelsen av forrige århundre, og du kan fortsatt høre lyden av hestehover fra stallene og rideskolen ved siden av Scandic Aulanko.

Hoteller i Aulanko