Stier for fotturer

Vi har satt sammen forslag med de mest populære reisemålene for ryggsekkturister, stier for fotturer og nasjonalparker i Finland. Disse inkluderer den berømte Karhunkierros-stien i Ruka Kuusamo og andre fantastiske reisemål for fotturer. De fleste av rutene har praktisk beliggenhet nær Scandic-hoteller, som tilbyr et komfortabelt sted å bo på veien.Stier i Nord- og Øst-Finland

Julma-Ölkky

I Kuusamo finner du Julma-Ölkky-stien, som er kjent for sitt majestetiske landskap. Til tider passerer stien forbi steinavsatser, som tilbyr enestående utsikt over landskapet. Julma-Ölkky er den største av tre dal-innsjøer i Finland som har blitt formet i sprekker i jorden.  

Karhunkierros er Finlands mest populære sti for fotturer og fører til de vakre landskapene i Oulanka National Park. Kuusamo- og Ruka-området tilbyr også flere andre ruter for fotturer.

Repovesi  er et populært reisemål for ryggsekkturister i Kouvola med mer enn 40 km med stier. I Repovesi kan du enkelt ta en fottur over flere dager.

Tapion taival-ruten, med lengde på 20 km, ligger i Ilomantsi, svært nær den østlige grensen. Langs ruten, nær Virmajärvi, ligger det østligste punktet i EU på det europeiske kontinentet.

Stier i Sør-Finland

Sør-Finland har en mengde av fascinerende stier og nasjonalparker. Nuuksio National Park i Espoo (ved siden av Helsinki) har gåtur-ruter for hele familien og tilbyr også stier med tilgjengelighet for funksjonshemmede.

Archipelago Trail i Turku-området tilbyr uforglemmelige opplevelser ved sjøen. Teijo National Park i Salo inkluderer den gamle jernverkslandsbyen Mathildedal.

Stier i Lappland

Hetta-Pallas-stien i Pallas-Yllästunturi National Park tilbyr en fantasitsk 50 km fottur-rute om sommeren og en populær skiløype om vinteren. Halti-stien i Käsivarsi Wilderness Area tar deg til Halti Fell, og langs veien vil du også se Saana fell og den vakre Pihtsusköngäs-fossen. Urho Kekkonen National Park har stier for begynnere så vel som for de mest erfarne fotturistene, med Nuortti-ryggsekkturiststi som én av de mest sceniske rutene.

Stier i sentrale Finland

Seitseminen National Park i Pirkanmaa er egnet for fotturister på alle nivåer og tilbyr også skiløyper og sykkelstier. Helvetinjärvi National Park i Pirkanmaa er hjem til en unik dal og Helvetinkolu-steinkløften.

Peuran Polku er en ryggsekkturistrute på 115 km i nordre Österbotten og sentrale Finland i Suomenselkä-vannskillet. Med sine mange hvilesteder tilbyr Peuran Polku også mer enn nok av fottur-alternativer for kortere dagsturer.