Sommeren i Jyväskylä

Jyväskylä har mye å tilby om sommeren: arrangementer, vakre innsjøer, utmerkede shoppingmuligheter og et bredt utvalg av restauranter og barer, så du kan være trygg på at du har nok å ta deg til hele helgen.

En spennende sommerdestinasjon

En praktisk shoppingby

Kauppakatu (markedsgaten), som går gjennom sentrum av Jyväskylä, og Kauppakatu (kompasstorget) er populære møtesteder. Det skjer mye på Kompassiaukio om sommeren, for eksempel gateteater og konserter. Det er mange shoppingmuligheter, restauranter og kaféer i sentrum. Du kan også handle i håndverksbutikkene i de gamle lagerbygningene på Toivola vanha piha.

Nyt det fantastiske landskapet

Du får fantastisk utsikt over sentrum til Jyväsjärvi innsjø fra åskammen Harju og Vesilinna observasjonsdekk på toppen, ikke langt fra Jyväskylä sentrum. Harju er også et populært friluftsområde, på grunn av de mange stiene og løypene.

Du kan også oppleve Jyväskyläs sommeratmosfære på et cruise. Gå om bord i en båt og nyt den vakre naturen rundt innsjøen. Du kan reise fra Jyväskylä og hele veien til Pielavesi og Lahti via kanalrutene. Både korte og lange cruise er tilgjengelig.

Hva du kan se og gjøre i Jyväskylä om sommeren

Det største sommerarrangementet i Jyväskylä er kanskje Neste Oil Rally Finland i slutten av juli. Det er også mange sommerarrangementer i byen. Jyväskylä Summer-festivalen og Suomipop-festivalen er noen av de mest populære. Jyväskylä Summer-festivalen er den eldste byfestivalen i Finland, og tilbyr et bredt spekter av teater- og musikkforestillinger og mye mer for folk i alle aldre. I tillegg tilbyr Lounaispuisto (park i sør-vest) i bydelen Yläkaupunki mye forskjellig om sommeren, alt fra festivaler til utendørskino.

Avslappende ferie med hele familien

Laajavuori klatrepark og Nokkakivi fornøyelsespark underholder de minste i familien! Hutunki sportssenter og oppgavene på Finlands håndverksmuseum er også gøy for de minste i familien. Prøv kaffen på det lokale kaffebrenneriet Papu (som betyr bønne). Det er ingen ulempe at en kopp av Papus kaffe er en av de billigste i byen!

Hotellene våre i Jyväskylä