Sommer i Kuopio

Dra til Kuopio og nyt den vakreste utsikten over de finske innsjøene! Du kan forvente en avslappet savolaks-atmosfære. I Kuopio kan du tilbringe en sommerdag på mange forskjellige måter.

Bestill overnatting

Skriv inn ett hotell eller en destinasjon
Skriv inn dato
Skriv inn dato
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rom
Antall rom:
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.
Rom {{room.index}}:
Angi barnets alder

Om du bestiller et tilbud eller en avtalepris kreves en spesiell bookingkode. Ikke benytt spesialtegn som (.) (,) (-) (:). 

Lagre din bookingkode til neste gang du besøker siden ved å klikke på "Husk". Klikk ikke på "Husk" dersom du bruker en offentlig datamaskin, da uvedkommede kan få tilgang til din bookingkode. 

Ugyldig bookingkode
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher

Gjelder kun for gjester med forhåndsbetalte Bonus Cheque-kuponger. Tillegg gjelder ved noen hotell og må betales på hotellet. Frokostbuffet inngår.

Du må logge inn for å booke en bonusnatt. Som Scandic Friends medlem tjener du poeng når du bor hos oss, som du kan benytte til bonusnetter på alle våre hotell.

Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.

En fortryllende sommerdestinasjon

Livet på markedsplassen

Som i mange andre byer, kan du i Kuopio få det beste innblikket i lokallivet på byens markedsplass og i markedshallen. Kom også innom idylliske Pikku Pietarin Torikuja (Lille Peters markedssmug). I disse tømmerhusene er det en kafé med terrasse og en lang rekke med små butikker.

Nyt det fantastiske landskapet

Puijo i utkanten av byen er et populært rekreasjonsområde, og Puijo tårn på toppen av bakken er en av de mest kjente attraksjonene i området. Her kan du beundre den fantastiske utsikten over innsjøene. Det sies at du kan se hele 542 øyer fra tårnet på en klar dag. Takket være det omfattende nettverket av løyper, er dette området perfekt for en joggetur. Det er også en nihulls golfbane her.

Du kan også nyte det fantastiske landskapet med kajakkpadling eller brettpadling. Padling skyver vekk hverdagens stress og bekymringer. Padling passer for hele familien, og krever ikke tidligere erfaring. Dra ut på et sommereventyr på Kallavesi-innsjøen, rett foran hotellet.

Hvis du har lyst, kan du også kjøpe service-vouchere for Kuopion seikkailukeskus (Kuopio opplevelsessenter) med verdi på EUR 20 for EUR 12 i resepsjonen. Merk at du kan kjøpe maks to ekstra service-vouchere per rom.

Du kan også nyte Kuopios sommerlandskap på et innlands-vanncruise. Flere innlands-vanncruise med underholdning har avgang fra havnen daglig (Matkustajasatama). Hotellet vårt i Kuopio ligger rett ved innsjøen.

Hva du kan se og gjøre om sommeren i Kuopio

Kuopio er kjent for sine mange sommerarrangementer, der det mest kjente er kulturarrangementet Kuopio tanssii ja soi (Kuopio dansefestival), med internasjonale dansere. Andre interessante arrangementer er Kuopio vinfestival som holdes i slutten av juni, og Kuopio RockCock-festivalen på sensommeren. For de som er interessert i kultur, finnes det kunst- og kulturutstillinger. I gamle Kuopio museum finner du for eksempel skrivestuen til forfatteren Minna Canth.

Kuopion uusi kesäteatteri (Kuopio nye sommerteater) tilbyr underholdning gjennom hele sommeren med musikalen Katri Helena – Laulajatyttö (sangerinnen).

Avslappende ferier

Ta med deg en pikniklunsj fra markedshallen og dra ut til Väinölänniemi strand. Den overvåkede, gradvis skrånende Väinölänniemi-stranden i sentrum av Kuopio er perfekt for barn. Takket være flere sykkelstier, kan du bli kjent med byen fra sykkelsetet. En fin sykkelsti går gjennom sentrum, og langs løypen ligger strender og mange av byens kulturseverdigheter.

Biketaxi stopper foran hotellet. Den gir deg en unik mulighet til å oppleve Kuopios landskap fra en sykkeltaxi. Slapp av og nyt en miljøvennlig sightseeingtur i sentrum av Kuopio, eller dra ut til de vakreste attraksjonene i Kuopio til en lav pris.

Overnatting i Kuopio

Hotellet vårt i Kuopio, Scandic Kuopio, ligger ved Kallavesi-innsjøen, nær sentrum av byen.