Aktiviteter i Ruka

Omgivelsene rundt Scandic Rukahovi i Ruka byr på en rekke aktiviteter og moro året rundt.
Du får sinnsro i naturen rundt Kuusamo. Du er garantert fantastisk utsikt og fascinerende aktiviteter, for eksempel vakre fotturer.

Terrengsykling

Den totale lengden på sykkelruten i Kuusamo-regionen er 605 km, og det er 500 km merkede ruter. Ruka Valtavaara-ruten (ikke Karhunkierros-delen) og Salmilampi/Valkeisenvaara-ruten, i tillegg til vedlikeholdsrutene og -sporene i bakkene kan sykles med terrengsykkel, selv om de ikke er offisielt merket som terrengsykkelruter. Sykkelrutene i Ruka-bakkene er markert med turkis på kartet, og med sykkelskilt i terrenget. Mer informasjon får du i resepsjonen på Scandic Rukahovi.

Rafting og padling

Strykene i Kuusamo byr på et spennende nettverk for rafting, padling og mer avslappende aktiviteter som roing.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark er en 18-hulls bane på konkurransenivå. Den store høydeforskjellen i skiresorten betyr at det er vanskelig, men gøy å spille.

Golf

Den 18-hulls golfbanen i Kuusamo er en flott opplevelse! Kuusamo Golf ligger rundt 20 minutters’ kjøring fra Scadic Rukahovi, nær Kuusamo sentrum. Du kan betale greenfee i hotellresepsjonen.

En fjelltur med quad-sykkel

Nyt det fantastiske fjellandskapet i Kuumaso på en quad-sykkel.

Se bjørn

En unik opplevelse. Se bjørn, skogens konge, ulv eller jerv på en trygg avstand på bare 3 meter.

På Kuusamo rovdyrsenter kan du se rovdyrene som lever i Finland, samt bjørnunger som blir født om våren.

Vinteraktiviteter

Det varierte landskapet byr på mye snø om vinteren – en ideell setting for en vinterferie i Kuusamo. Ruka-regionen har blitt et paradis for utendørsentusiaster. Ren puddersnø, kalde temperaturer og den mystiske, koselige atmosfæren av polarnatten legger til rette for vinteraktiviteter fra morgen til kveld. Store grantrær og furuskoger dekket av et tykt lag med snø frister deg ut på en langrennstur, og den fantastiske utsikten innbyr til å kaste deg utfor bakkene på ski eller snøbrett. Beundre den åpne villmarken på snøscooter eller hundeslede. Ta en trugetur ut på isen i måneskinnet på innsjøen Vuosselijärvi, og tilbring en natt i gapahuk i den magiske gløden fra et bål.

Skiløyper

De nærmeste skiløypene starter rett ved siden av Scandic Rukahovi. Tilgjengelige løyper inkluderer den ni km lange Ruka-løypen, den elleve km lange lysløypen Saarua og den elleve km lange Vuosseli-løypen. Se kartene over skiløypene i Ruka og Kuusamo.

Alpinski

Rukakeskus-bakkene ligger rett ved siden av Scandic Rukahovi. Butikken med skiutleie tilbyr alt slags utstyr for vintersport.

Kjelke

Sett utfor på kjelke i østlige Ruka, i den lavere delen av Vuosseli Lastenmaa, på Mastorinteet og også nær Ruka sentrum, ved siden av Kaltiolampi. Du kan leie kjelker på Scandic Rukahovi.