Aktiviteter i Ruka

Omgivelsene rundt Scandic Rukahovi i Ruka tilbyr en rekke aktiviteter og morsomme ting å gjøre året rundt.eventyr i Ruka året rundt

Foto: Ruka-Kuusamo Matkailu

Terrengsykling

Det er totalt 180 km med markerte terrengsyklingsruter i Ruka-Kuusamo området. Valtavaara-ruten i Ruka (men ikke Karhunkierros-delen av ruten) og Salmilampi/Valkeisenvaara-ruten samt de vedlikeholdsrutene og løypene i bakkeområdet, er egnet for terrengsykling, selv om de ikke offisielt er merket som terrengsyklingsruter.

Sykkelrutene i Ruka-bakkene er markert i turkisblå på kart og med et sykkelskilt i terrenget. Guidede terrengsyklingsturer er også tilgjengelige. Ruka Sykkelpark tilbyr forhold og landskap på topp nivå for terreng- og nedoverbakkesykling. Sykkelsesongen i Ruka varer til slutten av oktober.

Fotturer

Ruka-området i Kuusamo er et populært sted for fotturer, og i tillegg til den legendariske Karhunkierros-stien, finnes det mange andre turstier og severdigheter du kan nå til fots.

Rafting og padling

Strykene i Kuusamo byr på et spennende nettverk for rafting, padling og mer enkle aktiviteter som roing.

Frisbeegolf

Ruka DiscGolfPark er en 20-baners golfpark på konkurransenivå. Skiresortens forskjellige bratte høyder gjør denne golfbanen til både en utfordrende og trivelig opplevelse. I tillegg kan du spille på en 21-baners golfbane om sommeren i Ruka-bakkene, samt en 9-baners familiegolfbane i Talvijärvi-bakkene.

Golf

Kuusamo-golfbanen på 18 hull er en flott opplevelse! Kuusamo Golf er omtrent en 20 minutters kjøretur fra Scandic Rukahovi, nær Kuusamo sentrum. Du kan enkelt betale green fees i hotellresepsjonen vår.

Quad-safari

Nyt de fantastiske landskapene og fjellene i Kuusamo på et all-terrengkjøretøy. Mange programtjenesteleverandører organiserer guidede safarier.

Se bjørn

En unik opplevelse. Observer bjørn, skogens konge, ulv eller jerv på en trygg avstand på bare 3 meter. 

Vinteraktiviteter

xx

De varierte landskapene byr på mye snø om vinteren – en ideell setting for en vinterferie i Kuusamo. Ruka-regionen har blitt et paradis for utendørsentusiaster. Fin, ren snø, skarp frost og den mystiske, koselige atmosfæren i polarnatten tilbyr vinteraktiviteter fra morgen til kveld. I Ruka kan du:

  • gå på langrenn omringet av røffe grantrær og snødekkede furuskoger;
  • kjøre slalåm i det fantastiske fjellandskapet; og
  • beundre den åpne villmarken på snøscooter eller hundeslede.
  • Gå på truger på isen av Vuosselijärvi-innsjøen og tilbring en natt i en åpen hytte ved siden av den magiske gløden fra et leirbål.

Skiløyper

De nærmeste skiløypene starter rett ved siden av Scandic Rukahovi. Tilgjengelige løyper inkluderer den ni km lange sirkelformede Ruka-løypen, den elleve km lange lysløypen Saarua og den elleve km lange Vuosseli-løypen.

Den første lysløypen går fra landsbyen Ruka på kysten av Kaltiolampi-dammen til Kelorinne, ogdekker 500 m i én retning. Løypa er gratis og åpen daglig for alle. Lysene er på til kl. 21.00.

Slalåm

Noen av bakkene ligger rett ved siden av Scandic Rukahovi. Det er 39 bakker og du kan finne allsidig utstyr for vintersport fra Piste-utleiebutikk.

Vintersykling

På de brede dekkene til Fat-sykkelen kan du sykle selv i vinterforhold. Ruka har flere merkede vintersyklingruter, så som rutene Antinperä, Hirsilampi, Lammintupa og Riisitunturi, som alltid vedlikeholdes etter snøfall, der det er nødvendig.

Kjelke

Sett utfor på kjelke i østlige Ruka, i den lavere delen av Vuosseli Lastenmaa, på Mastorinteet og også nær Ruka landsbyen, ved siden av Kaltiolampi. Når du bor på Scandic Rukahovi kan du leie en kjelke i hotellresepsjonen.