Ting å gjøre i Tampere

Velg et hotell i sentrum av Tampere og bo komfortabelt nær Tammerkoski-strykene og et urbant område der gamle fabrikkbygninger i rød murstein dominerer.

Tilbring en ferie i Tampere

Det er mer enn nok å gjøre i Tampere gjennom hele helgen. Det kulturelle tilbudet er allsidig, og du kan finne unike kulinariske opplevelser både på markedene og på de førsteklasses restaurantene. Det gamle fabrikksområdet Finlayson er nå stappfullt av restauranter, butikker, museer og gallerier. Tampere sentrum er perfekt for alle slags shoppere, med både store, velkjente butikker og små spesialbutikker.

Teatre, museer og konserter

Tampere teater og Vapriikki museumssenter. Bilderettigheter: Visit Tampere/Atacan Ergin og Olli-Pekka Latvala

Tampere har et allsidig kulturtilbud:

  • Mummitrollmuseet er basert på de originale bokillustrasjonene av Tove Jansson. På utstillingen finner du også de to meter høye Mummitrollhuset i fem etasjer.
  • Vapriikki museumssenter ved Tammerkoski-elven tilbyr mye å se og oppleve og har alltid mer enn ti utstillinger åpne for deg å besøke.
  • De skiftende utstillingene på Tampere kunstmuseum er verdt et besøk.
  • Sara Hildén kunstmuseum ligger nær Särkänniemi fornøyelsespark.
  • Museum Milavida forteller Tamperes historie på en interessant måte. Bygningen er fantastisk og både voksne og barn vil nyte utstillingen. Det er vakre parkområder nær museet, så som Tiitiäinen eventyrpark. I tillegg har du fantastisk utsikt over Näsijärvi-innsjøen og Särkänniemi fra åsen.

Shopping og restauranter

I Finlayson-området vil du finne Tallipiha Stallgårdene, som kan skryte at et utvalg av butikker med håndverk og produkter for interiørdekorasjon, samt lekkerbiskener i en retro kafé. Når du besøker Tampere bør du også utforske Muka va-flaggskipbutikken som tilbyr produkter fra finske designere.

Du kan enkelt fylle magen i Tampere. Legendariske restauranter som Tillikka og Ohranjyvä er verdt et besøk. Du kan også besøke den største Markedshallen i de nordiske landene, den førstekattekafeen i Finland, et antall små, lokale bryggerier og den idylliske Vaffelkafeen.

Friluftsliv og aktiviteter

I tillegg til Särkänniemi fornøyelsespark kan du tilbringe ferien din i Tampere med flere utendørsaktiviteter og nyte naturen. Byen har flere frisbeegolfbaner, én av dem ligger på bredden av Pyynikki-insjøen, ved siden avScandic Rosendahl, der du også kan få med deg en treningsøkt ved å klatre opp trinnene til Pyynikki-observasjonstårn. Det er mange strenger og offentlige badstuer i Tampere. Rauhaniemi-offentlige bad tilbyr svømming og badstu hele året, og den roligere Kaupinoja-badstuen nær sentrum tilbyr også mange tjenester, så som kanoutleie.

Overnatting i Tampere

Scandic har 5 hoteller i Tampere, 4 i sentrum av byen og 1 i det flotte området ved Pyynikki-innsjøen, en kort spasertur fra sentrum.