Førjulstid i Turku

Turku har vært en «juleby» i hundrevis av år. De som elsker julen bør ta turen til Turku i år!

Turku juleby

Julearrangementer i Turku

  • Den julepyntede Joulun polku (julestien) er full av aktiviteter fra begynnelsen av desember og frem til jul. Her er det vakre lys og vindusutstillinger, og den magiske julestien åpner den 1. desember, da julelysene også tennes. Husk også barnas dag den 8. desember – byen vil være full av aktiviteter for hele familien.
  • Juleløpet arrangeres den 15. desember. Du kan ta del i et veldedighetsarrangement og gi støtte til julemåltider til de som er vanskeligstilt.
  • Klokken tolv på julaften stopper hele Finland opp da julefreden offisielt blir innledet på Vanha Suurtori. Denne tradisjonen har blitt opprettholdt siden 1300-tallet.

Julemarkeder i Turku

  • Det innbydende julemarkedet på markedsplassen består av fire uker med forskjellig tematikk. Det første temaet er mat og drikke, og markedet er fylt med forskjellige smaker. Under den tradisjonelle juleuken selger bodene håndverk, tradisjonelt julegodteri og juletrær, og du kan høre julesang. I barnas uke kommer julenissen på besøk, blant andre aktiviteter. Moderne jul bringer juletradisjoner fra hele verden og gir inspirasjon til å skape nye.
  • Julemarkedet i Vanha Suurtori arrangeres de siste fire helgene før jul. Selgere kommer hit fra hele Finland og resten av verden, og har med håndverk, kunst og julegodter. Markedet byr på en rekke arrangementer, og du kan også møte julenissen.
  • Det største julesalget holdes i Turku messesenter. Her er det hundrevis av boder, og det selges blant annet leker og bakervarer.