Sommer i Turku

Turku våkner til liv om sommeren, og byen som er delt i to av elven Aura, tilbyr noe for alle. Nyt sommeren på en restaurantbåt, dykk inn i historien til Finlands eldste by, og nyt restauranter og kaféer. Hvis bylivet blir litt for livlig for din smak, kan du finne roen i Turkus skjærgård.

Bestill overnatting

Skriv inn ett hotell eller en destinasjon
Skriv inn dato
Skriv inn dato
, , {{ serviceData.rooms.length }} Rom
Antall rom:
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.
Rom {{room.index}}:
Angi barnets alder

Om du bestiller et tilbud eller en avtalepris kreves en spesiell bookingkode. Ikke benytt spesialtegn som (.) (,) (-) (:). 

Lagre din bookingkode til neste gang du besøker siden ved å klikke på "Husk". Klikk ikke på "Husk" dersom du bruker en offentlig datamaskin, da uvedkommede kan få tilgang til din bookingkode. 

Ugyldig bookingkode
Bestilling av flere rom er ikke mulig når du bestiller med voucher

Gjelder kun for gjester med forhåndsbetalte Bonus Cheque-kuponger. Tillegg gjelder ved noen hotell og må betales på hotellet. Frokostbuffet inngår.

Du må logge inn for å booke en bonusnatt. Som Scandic Friends medlem tjener du poeng når du bor hos oss, som du kan benytte til bonusnetter på alle våre hotell.

Det er ikke mulig å booke flere rom samtidig, når du booker en frinatt.

En spennende sommerdestinasjon

Kultur og sommerglede

Turku er full av arrangementer og aktiviteter om sommeren. En av Finlands viktigste festivaler, Ruisrock bringer nasjonale og internasjonale artister til Turkus øy Ruissalo. I tillegg til Ruisrock, arrangeres Turku Music Festival, Aurafest og Turku Jazz i Turku.

For de som liker kultur finnes det mange museer, som Aboa Vetus & Ars Nova museum for historie og moderne kunst, Sibelius Museum og Turku Art Museum. Det er også lurt å gjøre seg kjent med Turkus teatertilbud.

Dykk inn i en historisk atmosfære

Turku slott og katedralen er byens hovedattraksjoner, men mellom dem finnes det også mange andre historiske steder.

På Luostarinmäki kan du se bygninger som unnslapp bybrannen i 1827, og som i dag former et håndverksmuseum. Om sommeren kan du besøke de forskjellige håndverksverkstedene daglig.

I Qwensel House, et middelklassehjem fra tidlig 1700-tallet, kan du se hvordan de borgerlige bodde den gangen. Bygningen huser også et apotekmuseum.

Skatter i skjærgården

En gammel rorbu i Turkus skjærgård

Den populære skjærgården utenfor Turku består av 20 000 øyer i vakker natur. Du kan reise med båt, kjøre bil eller sykle til skjærgården. Du kan enkelt dra på dagstur fra Turku til den nærliggende skjærgården. Eller du kan følge den 250 km lange skjærgårdsveien og nyte atmosfæren i skjærgården litt lenger.

Nyt

Apteekki Pub og delikatesser fra Turku

Det blir flere restauranter i Turku hvert år, hvor du kan nyte spennende kulinariske opplevelser. Ved elven er det en avslappet atmosfære om sommeren, og mye å ta seg til. Elvebåtene i Turku er en viktig del av byen og vel verdt et besøk. Her kan du tilbringe en sommerdag som strekker seg til langt ut på kvelden. Det er også spennende å besøke markedshallen og alt den har å tilby. De hyggelige pubene Wanha Pankki (Den gamle banken), Uusi Apteekki (Det gamle apoteket) og Koulu (Skolen) frister med særpreget atmosfære.

Scandic-hoteller i Turku