Sommer i Turku

Turku våkner til liv om sommeren, og byen som er delt i to av elven Aura, tilbyr noe for alle. Nyt sommeren på en restaurantbåt, dykk inn i historien til Finlands eldste by, og nyt restauranter og kaféer. Hvis bylivet blir litt for livlig for din smak, kan du finne roen i Turkus skjærgård.

En spennende sommerdestinasjon

Kultur og sommerglede

Turku er full av arrangementer og aktiviteter om sommeren. En av Finlands viktigste festivaler, Ruisrock bringer nasjonale og internasjonale artister til Turkus øy Ruissalo. I tillegg til Ruisrock, arrangeres Turku Music Festival, Aurafest og Turku Jazz i Turku.

For de som liker kultur finnes det mange museer, som Aboa Vetus & Ars Nova museum for historie og moderne kunst, Sibelius Museum og Turku Art Museum. Det er også lurt å gjøre seg kjent med Turkus teatertilbud.

Dykk inn i en historisk atmosfære

Turku slott og katedralen er byens hovedattraksjoner, men mellom dem finnes det også mange andre historiske steder.

På Luostarinmäki kan du se bygninger som unnslapp bybrannen i 1827, og som i dag former et håndverksmuseum. Om sommeren kan du besøke de forskjellige håndverksverkstedene daglig.

I Qwensel House, et middelklassehjem fra tidlig 1700-tallet, kan du se hvordan de borgerlige bodde den gangen. Bygningen huser også et apotekmuseum.

Skatter i skjærgården

En gammel rorbu i Turkus skjærgård

Den populære skjærgården utenfor Turku består av 20 000 øyer i vakker natur. Du kan reise med båt, kjøre bil eller sykle til skjærgården. Du kan enkelt dra på dagstur fra Turku til den nærliggende skjærgården. Eller du kan følge den 250 km lange skjærgårdsveien og nyte atmosfæren i skjærgården litt lenger.

Nyt

Apteekki Pub og delikatesser fra Turku

Det blir flere restauranter i Turku hvert år, hvor du kan nyte spennende kulinariske opplevelser. Ved elven er det en avslappet atmosfære om sommeren, og mye å ta seg til. Elvebåtene i Turku er en viktig del av byen og vel verdt et besøk. Her kan du tilbringe en sommerdag som strekker seg til langt ut på kvelden. Det er også spennende å besøke markedshallen og alt den har å tilby. De hyggelige pubene Wanha Pankki (Den gamle banken), Uusi Apteekki (Det gamle apoteket) og Koulu (Skolen) frister med særpreget atmosfære.

Scandic-hoteller i Turku