Tilbring helgen i Turku

Det er mange ting å se og gjøre i Finlands eldste by som vil holde deg underholdt hele helgen. Interessante restauranter, allsidige shoppingmuligheter og unike attraksjoner gir deg gode alternativer året rundt.

De beste tipsene for en helgetur

Hjertet av byen er formet rundt markedsplassen, og elven og elvebredden til Aura er innen kort gangavstand. Det er enkelt å ta seg rundt i Turku, og avstandene er korte.

Unike restaurantopplevelser


Turku har et av Finlands mest interessante utvalg av restauranter. Mange av byens beste restauranter, som Mami, Pinella og Tårget, finner du i det historiske miljøet ved elven Aura. Legendariske Kaskis er en restaurant det er verdt å reise litt lenger for. Turku er også kjent for sine særegne puber. Puber som er etablert i gamle institusjoner, som Panimoravintola Koulu, Uusi Apteekki, The Old Bank og The WaterLoo er vel verdt et besøk. Restaurantbåtene på Aura utvider tilbudet om sommeren.

Attraksjoner på begge sider av elven

På én side av Aura ligger katedralen, Aboa Vetus & Ars Nova, Wäinö Aaltonen kunstmuseum og Turku byteater. På den andre siden ligger markedsplassen, biblioteket, Forum Marinum og Turku slott. Logomo er ellers et interessant tilskudd til byens kulturtilbud.

Shopping i Turku – tre tips for shopping!

  • Fortuna kjøpesenter – I KUI Design Local Shop og Klo Design kan du finne lokaldesignet og -produsert unikt tøy, tilbehør og interiørdesign.
  • I de rundt hundre butikkene i markedshallen kan du finne lokale delikatesser og små restauranter
  • Du kan handle på tre store kjøpesentre i Turku-området: Hansa i sentrum av Turku, Skanssi langs hovedveien til Helsinki og Mylly i Raisio.

Velg et hotell og dra på helgetur til Turku!

Scandic har fire hoteller med flott beliggenhet i Turku.