En uforglemmelig helg i Finnmark

Høsten 2018 ga vi to par muligheten til å oppleve Finnmark for første gang. I tillegg til opplevelser som kongekrabbesafari og kiting, fikk parene et hotellopphold helt utenom det vanlige. Vi hadde nemlig satt opp to helt unike pop-up hoteller langs løypen til sykkelracet Arctic Race of Norway. Her kan du se film fra oppholdet og lese mer om noen av de forskjellige aktivitetene som Norges nordligste fylke har å by på.

En uforglemmelig helg i finnmark

 

Vinnerparene

Av de to parene som vant hver sin reise til Finnmark hadde ingen tidligere besøkt Norges nordligste fylke, noe som gjorde denne reisen ekstra spennende for begge. Torkjell fra Oslo sendte inn søknad etter han leste om konkurransen i Scandic Friends nyhetsbrevet som går ut til alle våre medlemmer. Han er level 1 medlem og bor sjeldent på hotell, og synes derfor det var veldig koselig å kunne invitere med seg samboeren Ingrid Andrea for å sammen å kunne oppleve Finnmark for første gang, i tillegg til å bo på hotell. 
Torkjel og Ingrid Andrea på Nordkapp platået

Camilla fra Heggedal kom over konkurransen i sosiale medier og sendte inn en søknad da både hun og samboeren Andreas er store sykkelentusiaster og begge ønsket å oppleve Finnmark under det prestisjetunge sykklerittet Arctic Race of Norway.

 
Camilla og Andreas står klare til å heie på syklistene under Arctic Race of Norway

Vil du ha en lignende opplevelese som parene i filmen? Pop-up hotellene er desverre tatt ned for denne gang, men her er en oversikt over aktivitene parene opplevde. Nederst på siden finner du i tillegg en liste over våre hoteller i Finnmark.

Aktiviteter

Kongekrabbesafari

Begge parene fikk oppleve kongekrabbesafari i området rundt Nordkapp. Her fikk de prøve seg på å sette og ta inn teinene, samt å smake på delikatessen. Kongekrabben kan bli opptil to meter mellom klørne, og kan veie oppimot ti kilo. Det vanligste er dog å få småkrabber på mellom tre og syv kilo. Kongekrabbesafarien ble levert av Destinasjon 71° Nord.

ATV-safari 

Torkjell og Ingrid Andrea ble med på denne actionfylte turen som starter i Honningsvåg sentrum og begir seg oppover mot Nato-fjellet. På turen fikk de oppleve Magerøyas unike natur, og de stoppet på flere utsikspunkt. ATV-safarien ble levert av Destinasjon 71° Nord.

Nordkapplatået

Torkjell og Ingrid Andrea fikk også oppleve det som ofte omtales som det nordligste punktet i Europa; Nordkapplatået. Platået ligger på en klippe som strekker seg 307 meter opp på Magerøya. Nordkapp er en velkjent turistattraksjon som årlig får besøk av over 250 000 turister og har sitt eget besøkssenter med utstillinger og film fra stedes historie.

Kitekurs

Camilla og Andreas hadde aldri kitet før (eller badet i 8 graders kaldt vann) og fikk et lynkurs i dette på den vakre Ekkerøy-stranda som ligger i Varanger. Kurset ble gitt av KiteFinnmark som tilbur kitekurs både i vann og på land. 

Fiske

Fiske og Finnmark går sammen som hånd i hanske og fiskemulighetene er uendelige her. Camilla og Andreas gikk en fottur i vakre Ifjordfjellet der deres pop-up hotell var installert. Innover i Ifjordfjellet ligger det også mange små og større fiskevann og her fikk Andreas testet fiskelykken, og tålmodigheten. Med vind som blåste i stiv kuling ble det ikke den lengste økten og det ble hverken røye eller ørret på kroken - noe som er vanlig i disse fiskevannene. Til gjengjeld bugnet det over av både multer og blåbær som parene plukket langs stien.

  • Er dette noe for deg? 

Velg blant våre hoteller i listen under og book ditt opphold i fantastiske Finnmark!