Lillehammer skulpturpark

Christian Ringnes og Scandic Lillehammer Hotel ønsker deg hjertelig velkommen til Lillehammers nyeste kulturattraksjon: Lillehammer Skulpturpark som du finner ved Scandic Lillehammer Hotel.Christian Rignes ønsket å gi en gave til en by og et hotell han holder kjært. Skulpturparken skal være berikende for innbyggerne i Lillehammer, gjestene på hotellet og andre tilreisende. Parken oppgraderer Lillehammer som kulturby og destinasjon. 

Anerkjente kunstnere
Ringnes er for mange kjent som initiativtager bak den internasjonalt anerkjente Ekebergparken. Scandic Lillehammer Hotel får to skulpturer som også er kjent fra Ekebergparken. Disse er «Open Book» av den britiske kunstneren Diane Maclean og «Fideicommissum» av svenske Ann-Sofi Sidén. Parken inkluderer også blant annet skulpturer av Per Inge Bjørlo, Sverre Koren Bjertnæs, Fredrik Raddum og amerikanske Tom Sachs.  

Nyrenovert parkanlegg
Hotellets parkanlegg har vært gjennom en omfattende rehabilitering. Inspirasjonen bak rehabiliteringen kommer fra villahagene i Ekebergparken i Oslo og en hage i Venezia. Hotelldirektør Lars Granum ved Scandic Lillehammer Hotel gleder seg til å vise frem det endelige resultatet.    

 –  Skulpturene er prikken over i’en i den nyrenoverte parken vår. En tur i parken rundt Scandic Lillehammer Hotel har aldri vært flottere. Nå er det overraskelser bak hver sving, sier Granum.